Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.08.13 o 14:19
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Gdyby powstał ten obiektyw i był większy niż 9-18 Olympusa ale mniejszy od Panasonica 7-14 zachowując przy tym dobre wartości optyczne jak i posiadał sprawny AF i dobrą cenę, to by było kolejne kultowe szkło w m43 dla którego ludzie wybierają ten system.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mbsz to próba (kompletnie nieudana) odwrócenia uwagi od EM1. Udało by się to Panasonikowi gdyby przyspieszyli testy typu: optyczne.pl i Janko/dobas. Równie dobrze GX7 mógłby być w sprzedaży 2 tygodnie od premiery a w dzień premiery EM1 korekta ceny... a tak, to tylko kolejny patent KM (ja wierzę, że szkło Panasa). Nie będę zdziwiony jak pokażą go we wrześniu za rok jako GH5 kit.
Tak patrzę na to ile czasu minęło od patentów panasonica na 150mm 2.8 i 43 1.2. Potem były pokazy, prototypy ... a obiektywów nadal nie ma.
Gdyby jednak, to w cenie niższej niż 7-14 mogłoby się sprzedać.
Tylko nie do końca wiem jaki model biznesowy ma w wypadku m4/3 Konica.
Decezja księgowych, teraz Panas sprzedaje 12-35-100X. Dopiero potem (po cyklu GH3) będzie czas na kolejnego zuma z półki pro.
Bez żartów, jeśli to miałoby się zmaterializować to raczej w cenie wejściowej 12-35X tj. $1200-1300
Mnie to nie interesuje, interesuje mnie czy to będzie w Panasie (stabilizator) i jak dużo korekcji zrzucą na oprogramowanie.