Santorini jest niezła i są piękne widoki ale od 4 do 6 dni i pod warunkiem, że masz zorganizowane atrakcje![]()
Santorini jest niezła i są piękne widoki ale od 4 do 6 dni i pod warunkiem, że masz zorganizowane atrakcje![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Bardzo fajna relacja, aż mam ochotę wrócić kiedyś na Kretę![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Ja mam inne pytanie.Fotki z postu 22 sa technicznie o niebo lepsze jak te w postach poczatkowych.Czy te pierwsze to komorka czy moze to obrobka na nie tak wplynela???
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wszystko fotografowałem EM5 z obiektywem 12-50 bądź 70-300. Jeśli chodzi o różnicę w jakości to jeśli jest ona zauważalna to może popełniłem jakiś błąd w ostrzeniu, a raczej w jednoczesnym i ostrzeniu i zbyt mocnym wychyleniu suwaka przejrzystość w camera raw? Ew. może za mocno podbiłem kontrast?
---------- Post dodany o 10:07 ---------- Poprzedni post był o 10:00 ----------
A tak an marginesie to przepraszam za niedotrzymanie słowa z ostatnią wrzutką. Nie dałem wczoraj już rady. Dzisiaj się poprawię![]()
P.S.
Jeśli chodzi o jakość zdjęć to jak możecie coś poradzić, albo Wam się np coś nie podoba w jakimś konkretnym zdjęciu to chętnie posłucham jakiś dobrych rad.
Ostatnio edytowane przez osiem1984 ; 24.08.13 o 10:03
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Ładne zdjęcia. Też czekam na zakończenie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Piękne widoki...Część zdjęć budzi moje wspomnienia Krety a część smutek, bo w wiele miejsc nie dotarłam...
ale widzę, że jest po co wracać...
Witam wszystkich ponownie. Jak już obiecałem, to ostatnia post relacyjny w tym wątku.
Ciekawą formą, którą myślę każdy doceni jest zwiedzanie wyspy całkowicie na własną rękę. Pożyczamy samochód i jedziemy gdzie nam się tylko podoba. Niestety jak już wcześniej nadmieniłem na wyspie spędziłem jedynie tydzień (a precyzyjniej delikatnie ponad 6 dni), więc biorąc pod uwagę, że Santorini, laguny, wyspy, Samaria to wycieczki zajmujące cały dzień a wypada także zaczerpnąć przynajmniej dzień słonecznych kąpieli toteż na podróżowanie samochodem przeznaczyłem jeden dzień. Renault talia kombi - 7 osobowe autko z klimą, mocno zamulające na górzystych trasach (a na Krecie praktycznie tylko takie są) to koszt 40Euro. Opłaca się. Dlaczego?Przykładowo wycieczka do Chanii w dwie strony autobusem kosztuje około 14 Euro (z Rethymnon), autobus wlecze się dłużej przez co tracimy czas i nie mamy możliwości zatrzymania się po drodze aby zobaczyć parę ciekawych miejsc. Jedna uwaga, jeśli kiedyś się zdecydujecie na takową formę zwiedzania, gdziekolwiek byście nie byli zwracajcie uwagę czy umowa zawiera notkę o pełnym ubezpieczeniu. Mi jednego dnia udało zwiedzić zachodnio-północną część wyspy. Zatrzymywałem się kolejno przy klasztorze Moni Arkadi, wodospadach (mocno przereklamowane), jeziorze Kournas no i w Chanii. Wybrałem część zachodnią ponieważ podobno jest dużo ciekawsza niż wschód z Knossos i Heraklionem (opinia kilku znajomych i uczestników forów podróżniczych). Bardzo żałuję, że nie starczyło mi czasu na południe i Agios Nikolaos i półwysep Akrotiri, od którego byłem rzut beretemNo cóż może kiedyś tam wrócę i wtedy się uda..
Dlaczego warto odwiedzić klasztor zespół klasztorny Moni Arkadi? Przeczytajcie, warto poznać jego historię:
http://www.crete.pl/kosciol/moni_arkadiou.html
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5