Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 167

Wątek: Tatrzański weekend

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: Tatrzański weekend

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Ładna wycieczka Bogdan.
    Przedwczoraj w radio słyszałem o pani, która stała w kolejce do kolejki na Kasprowy 7 godzin. To się nazywa determinacja, żeby nie powiedzieć inaczej. Toż tyle lub mniej zajmuje wejście i zejście...

Pozdr
    Ale wtedy się spocisz albo i gorzej.

barmichal76
    Gość

Jakbym stał w kolejce siedem godzin też bym się spocił. Albo i gorzej.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Mieszkam na drugim piętrze. Moi sąsiedzi korzystają ze schodów tylko w wypadku kiedy winda się popsuje, albo ktoś nie domknie drzwi (czyli nie przyjedzie).
    Ja skorzystałem z tego ustrojstwa ze 3 razy przez 5 lat ...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

W sezonie wyjazd w polskie Tatry mija się z celem, brak tam przyzwoitej drogi, brak szybkiego pociągu, tłumy na szlakach i pod kolejką linową długie kolejki. Dopóty dopóki mieszkancy i władze tego regiomu nie zmądrzeją...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    W sezonie wyjazd w polskie Tatry mija się z celem, brak tam przyzwoitej drogi, brak szybkiego pociągu, tłumy na szlakach i pod kolejką linową długie kolejki. Dopóty dopóki mieszkancy i władze tego regiomu nie zmądrzeją...
    Wiesz, patrząc na ten w cudzysłowie "parking" ze zdjęcia powyżej, patrząc na korki na zakopiance, patrząc na zakorkowane Zakopane, na brak kolei z prawdziwego zdarzenia - zastanawia mnie jedno: sens i logika organizacji mistrzostw świata czy olimpiady w tym mieście. Megalomania ? - pewnie tak.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Wiesz, patrząc na ten w cudzysłowie "parking" ze zdjęcia powyżej, patrząc na korki na zakopiance, patrząc na zakorkowane Zakopane, na brak kolei z prawdziwego zdarzenia - zastanawia mnie jedno: sens i logika organizacji mistrzostw świata czy olimpiady w tym mieście. Megalomania ? - pewnie tak.
    Jak sie wpuści tylko sportowców i oficjeli to to może się udać, a publiczności postawi sie telebimy na Błoniach w Krakowie, jest w tym jakaś, choć pokrętna logika.

Wiesz przecież,że z powodu oporu Poronina nie będzie dwupasmówki dalej jak do Nowego Targu i 7- ka konczy się w Rabce. A dalej dostanie nowy przebieg na Słowację. Ten góralski cyrk trwa już tyle lat i nie ma mądrego by go zakończyć jakąś ugodą.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 19.08.13 o 13:21
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Dokładnie. Kiedyś wszyscy na szlaku mówili sobie "dzień dobry". Dziś baaardzo rzadko. Aczkolwiek jak szliśmy ostatnio w Czechach Wilczym jarem, to starsi państwo też nas pozdrowili.
    Im wyżej tym prędzej spotkasz takich co Ci powiedzą "dzień dobry" ewentualnie "ahoj" . Im niżej tym większe prawdopodobieństwo, że spotkasz takich co jak im powiesz "dzień dobry" to popatrzą na Ciebie jakbyś ich co najmniej molestował seksualnie....
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Cz. II Rusinowa Polana
    Widzę, że męczyłeś się po "ulubionych" przeze mnie schodkach.
    Zaliczyłem trochę wyższych szczytów w naszych pięknych Taterkach, ale tego podejścia (i jeszcze jednego) nie cierpię - moje biedne kolana :grrr:.
    Trzecia fotka fajna.

Przedwczoraj w radio słyszałem o pani, która stała w kolejce do kolejki na Kasprowy 7 godzin. To się nazywa determinacja, żeby nie powiedzieć inaczej. Toż tyle lub mniej zajmuje wejście i zejście...
    To trza mieć po.... nie tego - jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak czekają na kolejkę ludzie starsi (choć i to dla nich jest z pewnością bardzo męczące), ale młodzi.... (a takich stoi często dużo).
    Nigdy nie korzystałem z tego wynalazku patrząc na kolejkę do kolejki i zawsze byłem wcześniej na górze jak ludzie którzy tam się kłębili.
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta
    To trza mieć po.... nie tego - jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak czekają na kolejkę ludzie starsi (choć i to dla nich jest z pewnością bardzo męczące), ale młodzi.... (a takich stoi często dużo).
    Nigdy nie korzystałem z tego wynalazku patrząc na kolejkę do kolejki i zawsze byłem wcześniej na górze jak ludzie którzy tam się kłębili.
    Myśmy korzystali jakieś 10 lat temu. Fajnie było, Aga w piątym miesiącu ciąży
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar sten
    Mieszka w
    k / Cieszyna
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Kryzy taki, że naród nie może w domu usiedzieć. Nawet na Giewoncie nie można fotki sobie zrobić bez tłumu w kadrze.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sten Zobacz posta
    Kryzy taki, że naród nie może w domu usiedzieć. Nawet na Giewoncie nie można fotki sobie zrobić bez tłumu w kadrze.
    Normalnie o tej porze roku to naród leżał w Tunezji albo innym Egipcie. A teraz kryzys i trzeba w kraju się zabawiać. To co się dziwić.