bardzo przyjemne w odbiorze
bardzo przyjemne w odbiorze
Dziękuję![]()
Niezła fotka, aczkolwiek chyba odrobinę leci w prawo, albo ciutek brakuje symetrii. Szkoda, bo symetria mogłaby być największym atutem tego zdjęcia.
Pzdr
Było z ręki i na szybko, jak większośc moich "podróżnych" fotek.
Tak, brakuje trochę symetrii ale nie leci![]()
takich zdjec sie nie robi z reki, potem trzeba poprawiac i tracic na jakosci co niestety Cie nie ominelo.
Jak się nie ma statywu pod ręką to się robi
Nie bardzo mi wypadało pakować się ze statywem do włoskiego kościoła, oni tam tego nie lubią...
Edycja:
Większość moich zdjęć potwierdza to, co kiedyś tu napisałem:
"minimum na planie, maksimum na ekranie"
Robie zdjęcia szybko i bez większego zastanawiania sie nad kadrem
Później spokojnie siadam przed monitorem i patrzę, co da się zrobić![]()
Z cyklu detale w architekturze:
Galileo Galilei
Grobowiec Galileusza
Na wyjazdach często zdjęcia robi się z ręki , trudno zabierać jeszcze statyw .Zamieszczone przez Peniek242
![]()
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
Majestat- grające światełko spowodowało, że uwydatniło się całe bogactwo wnętrza a ołtarz główny gra pierwszą rolę oświetlony wyjątkowym światłem dającym wiele ciepła i podkreślającym tytuł pracy.
Grobowiec Galileusza- bardzo porządny dokumentalny kadr a zastosowana tonacja podkreśla wyjątkowość miejsca oraz skupienia się nad zdjęciem. Pozdrawiam.
Witam
Przyznam, że liczę na więcej zdjęć z Florencji. Czytam właśnie biografię Michała Anioła i już marzy mi się, by kiedyś tam pojechać. Oczywiście z aparatem. No i rodziną.
Zdjęcie grobowca Galileusza - szkoda braku symetrii. Myślę, że przez to fotografia sporo traci. Ciekaw też jestem jak grobowiec wygląda w kolorze. Mam wrażenie, że powyższe zdjęcie jedynie dokumentuje odwiedziny tego miejsca, nie widzę jakby wkładu fotografa. Oczywiście na coś więcej trzeba czasu i warunków.
W ogóle zastanawiałem się kiedyś jak powinno się fotografować dzieła sztuki? Czy jest na to jakiś "przepis"? Czy fotograf powinien być jak najbardziej neutralny, czy raczej starać się oddać na fotografii własne odczucia towarzyszące obcowaniu z danym dziełem? Zapewne jak zwykle najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie "złotego środka".
Pozdrawiam