Moim zdaniem tak jest duzo lepiej. Jest naturalnie. Oczywiscie, ze szkoda, ze tlo nie jest rozmyte, ale lepiej zostawic tak niz rozmywac na komputerze. Inna kwestia to kadr, nie pasuje mi to cos czerwonego w LD, pewnie kawalek samochodu.
Pzdr
Moim zdaniem tak jest duzo lepiej. Jest naturalnie. Oczywiscie, ze szkoda, ze tlo nie jest rozmyte, ale lepiej zostawic tak niz rozmywac na komputerze. Inna kwestia to kadr, nie pasuje mi to cos czerwonego w LD, pewnie kawalek samochodu.
Pzdr
Tak, to fragment błotnika. Można było wystemplować...
Generalnie mam nauczkę, żeby nie pchać się z gniotami do Galerii![]()
Ładna Ka... ładna fota, chciałem powiedzieć ;-)Zamieszczone przez Woytec60
A tak trochę poważniej: zastanawiam się dlaczego obecnie nikt nie używa odpowiedniego narzędzia do zamierzonego efektu. Taką głębię, jak ta z zePSutego zdjęcia, da się spokojnie uzyskać średnioformatowym aparatem z jasnym obiektywem. Dlaczego by nie pobawić się czymś takim właśnie - Bronicą, Mamiyą, czy Pentaksem 6x7 - zamiast próbować za pomocą obróbki osiągać efekt, do którego aparaty cyfrowe z ich malutkimi matrycami nie zostały stworzone...
Tak mi tylko przyszło na myśl. Pozdrowienia.
Używają...w studio.
Teraz fotka z Egiptu:
Mamo, co robisz?.
Zdjęcie zrobiłem w beduińskiej wiosce, kilkadziesiąt kilometrów od Hurghady.
Gadanie. Agfa Isolette spokojnie mieści się w kieszeni, a głębię ostrości dzięki niej można osiągnąć maluteńką.Zamieszczone przez Woytec60
Egipt fajny.
Co to za zafarb między dzieckiem, a beduinką?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie wiem, tak jest na fotce i negatywie.. Pewnie coś było na piasku albo zafarb z obróbki.Zamieszczone przez grizz
Egipt robiłem jeszcze analogiem i to są najgorzej wywołane negatywy jakie mam w kolekcji.
W zaprzyjaźnionym (wtedy) labie kodaka mieli jakiegoś praktykanta i spieprzył robotę na całego.
Awanturę zrobiłem, pracy nie dostał (zresztą uważam, że to byla wina właściciela, nie dopilnował i zwalił winę na chłopaka) ale negatywy nie do naprawienia![]()
Nie mogę odżałować bo przez dwa tygodnie zrobiłem masę niepowtarzalnych zdjęć, Kair, piramidy, Hatszepsut, Luxor, safari, rafy...
Ehh...
Dzięki.Zamieszczone przez lgrabun
O tej Agfie nawet nie słyszalem, musze poszperać.
Rozumiem, ze B/W chciales pokazac fakture kolumn ale przy tym swietle chyba ciut na silejak to jest?
Trochę tak a trochę chciałem pokazac kontrast pomiędzy małymi postaciami ludzkimi i ogromem kolumn.
Dam sobie już spokoj z tym Egiptem. Pisałem wyzej, że negatywy są tak kiepskie, że niewiele mogę z tym zrobić![]()
Lepiej wezmę się za fotografowanie zamiast odgrzewać kotlety...