Całkiem rozsądne zdanie.
Szczerze powiedziawszy, to wlaśnie troszkę chcialem pokazać te tłumy oblepiające most w letni dzień. Zdaje się, że gondoliero też im sie przygląda
Ot, taka widokówka z wakacji...
Całkiem rozsądne zdanie.
Szczerze powiedziawszy, to wlaśnie troszkę chcialem pokazać te tłumy oblepiające most w letni dzień. Zdaje się, że gondoliero też im sie przygląda
Ot, taka widokówka z wakacji...
San Marino
Dziewczęta spotkane w San Marino.
W kolorze troche sie za malo wyrozniaja z tla te figury, dlatego proponuje B&W z mocnymi kontrastami![]()
Rialto ładnie ujęty, ale! Szerzej! Dlaczego nogi gondoliera ucięte?! Ta scena miała w sobie ogromny potencjał - gdyby na przykład gondolier się odwrócił i uśmiechnął, spoglądając w obiektyw wyszłoby prześwietne zdjęcie, jego z lepszych na tym forum. A tak jest dobrze, ale bez zachwytów...
Lgrabun, szerzej sie nie dalo, tam byly tabuny ludzi naokoło. Gdybym skrócił ogniskową lub się cofnął, żeby objąć nogi to w kadrze byłoby ze trzydzieści osób. Prosić tubylca o uśmiech nawet nie probowałem
Ot, zdjęcie robione w biegu. Ale masz rację, wtedy zdjęcie byłoby ciekawsze.
Suchar, może tak?
Dziewczęta
Poprawiam już drugi raz, najpierw była bichromia, jednak zdecydowalem sie na BW.
Prosze wszystkich o komentarze.
PS
Zauważyłem, że kilku z najbardziej zaawansowanych forumowiczow nie komentuje fotek zdjęć wcale, bądź ogranicza się do komentarzy we własnym gronie.
Szkoda...
fajne foty - to wszystko z E-510?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Nie, większość pochodzi ze starszych zbiorow, robione kompaktami Minolty i Nikona![]()
Te z wątku z fiszajem są z E-510 a wkrótce wezmę się za te, które zrobiłem latem, już Olkiem.
a może dziewczyny potraktować równoważeniem lokalnym
np.
Hmm
Wiem, że ściana w tle jest przepalona i tak wyciągałem ją troche krzywymi z oryginału.
To zrównoważenie wydaje mi się spłaszczać obraz...musze spróbować, dzięki![]()
Nie, tak obraz sie splaszczyl, brakuje odleglosci miedzy figurami. Kurcze, w B&W tez nie tak, jak myslalem, bo dziewcze blizej zlalo sie troche z tlem. To oznacza, ze B&W zamiast wyroznic figury ze zdjecia, jeszcze bardziej je wtopil w tlo. Chyba pierwsza wersja byla najlepsza.