Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: aallen - moje propozycje

Awatar aallen
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: aallen - moje propozycje

Tylko czy aby nie brakuje ostrości?
    Być może. Robione na otwartej maksymalnie przesłonie + ta nieszczęsna przejściówka z którą mam problem. Drugi system do S, i 50mm jest jedynym poprawnie ostrzącym obiektywem na m 4/3

Aallen te dwa następne widoczki to szczerze mówiąc jak na mój gust skopałeś totalnie . Jak można takie widoki z taką świadomością skopać? Ja rozumiem zepsuć ale skopać?
    Na całe szczęście mam te widoki na wyciągnięcie ręki tak więc postaram sie je uchwycić jeszcze raz inaczej

A te dwa ostatnie jak dla mnie zamysł bardzo dobry tylko kadry jakoś do tego zamysłu nie pasują
    Z Jengą był ten problem że to nie była ustawiona sesja pod Jenge. Można by rzec wyszło to tak bardziej na spontanie a później dopiero przyszła myśl że można byłoby coś z tego wyciągnąć

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Aallen ja się nie znam na fotografii i mówię to szczerze bo nawet żadnej książki w życiu nie przeczytałem w tym temacie. Zawsze oceniam po tym czy coś się podoba moim patrzałkom czy nie. No może znam się trochę na robieniu foto głupot i pierdół hehe . Ale powiem Ci jedno - nigdy nie powtarzaj kadrów tylko zawsze rób nowe, nawet tego samego miejsca, osoby czy czegoś tam innego. Co do ostatniej serii to zawsze warto chwilę się zastanowić czy lecimy na żywioł czy jednak chwilę się zastanowimy nad realizacją bo to samo co wyżej czyli powtarzane już traci ten smak tworzenia czegoś co uważamy za fajne i przez to i tak nie będzie już fajne pomimo, że niby lepsze technicznie. Lepiej walnąć 50 kadrów z rożnymi ustawieniami bardziej lub mniej przemyślanymi niż 5 kiepskich na początek apotem 45 super powtarzanych . Zawsze doświadczenie z mniej udanych rzeczy możesz wykorzystać do kolejnych pomysłów
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Awatar aallen
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Wielki Wóz i 1 może 3 perseidy. Bo mam nadzieje ze nie samoloty

Ale powiem Ci jedno - nigdy nie powtarzaj kadrów tylko zawsze rób nowe, nawet tego samego miejsca, osoby czy czegoś tam innego
    Pytanie jak duża różnica to już różnica w kadrze ?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ORF1.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	618,4 KB
ID:	95389  

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez aallen Zobacz posta
    Wielki Wóz i 1 może 3 perseidy. Bo mam nadzieje ze nie samoloty

Pytanie jak duża różnica to już różnica w kadrze ?
    W myśleniu jest już inna taka nie skrępowana musem powtarzalności
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Awatar aallen
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

W myśleniu jest już inna taka nie skrępowana musem powtarzalności
    Wybacz ale nie zrozumiałem. Masz na myśli zdjęcie czy raczej mówisz ogólnie. ? Poszczególny kadr może się różnicą nawet odległością przesunięcia o 3 cm aparatu w ręku w lewo lub w prawo.
    No chyba że powtarzalność kadru będzie a rzeczy które będzie się rejestrowało będą pokazywać zawsze coś nowego.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Olek1.jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	447,4 KB
ID:	95464  

Awatar aallen
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Dwie propozycje przedstawienia OMD EM5

Nazwa:	Olympus OMD-EM5 (1).jpg
Wyświetleń:	46
Rozmiar:	413,9 KB
ID:	108110   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Olympus OMD-EM5 (2).jpg
Wyświetleń:	40
Rozmiar:	370,7 KB
ID:	108111  

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Ciekawie tu.. .
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL