cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Powiem ci że większość mam w PNG. Do tej pory nie było problemu ale naprostuje to![]()
Sam wywołuję RAW-y do png. Jest to kompromis pomiędzy wielkością tifa a jakością png. Potem po przeskalowaniu do wielkości forumowej zapisuję w jpg
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To pierwsze bardzo w odpowiednim czasie zrobione.Jednak zachody slonca sa raczej cieple i w cieniach jest ciemno.Wielu MZ calkiem niepotrzebnie wyciaga cienia z takich kadrow i balansuje w zimna strone.Fota traci klimat w jakim zostala zrobiona.
Popatrz jest troche inaczej,czy lepiej czy gorzej to juz nieistotne.Troche lewa strona kadru jest taka nieodpowiedna.Majac orginal mozesz pocudowac trocheZałącznik 95304Mozna wyciagac z cienia szczegoly,ale nie tracmi czerni,bo mamy mydelko wtedy.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Większość zdjęć w celu lepszej dynamiki tonalnej wyciągam programem SNS-HDR Home. Zdjęcie które obrobiłeś bardzo mi się podoba i pomyśle ze zdjęciami czy aby troszkę nie ingerować pod tym kątem, co wspomniałeś, tj. więcej czerni. Tylko teraz pytanie iść w kierunku artystycznego podejścia do zachodu czy tak jak to widzą oczy. Ot jest pytanie
...
Teraz troszkę wariacji EPL1 + 50 mm 1.7 Minolta na adapterze. Fotograficzne spojrzenie na grę w Jenge
Ostatnio edytowane przez aallen ; 12.08.13 o 22:45
W mysl zasady -Mniej znaczy wiecej.Druga sprawa to co rozumiemy przez artyzm.Bardzo szybko mozna skrecic w strone kiczu.
Ja osobiscie stawiam na to co widzialem i jak zapamietalem z delikatnym podkresleniem czegos w kadrze co doda troche przypraw do ogolnego smaku.
Jesli akurat przy zachodzie jest ciekawy uklad chmur,jakies to niebo jest niepokojace to podkresle je mocniej.Jesli mgla to w druga strone.
Wszystko z wyczuciem i ze smakiem.Nie na zasadzie,ze focisz znajoma na chodniku przed domem i dajesz "tytula"Kolezanka Krysia na chodniku przed blokiem.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzięki za potwierdzenie tego co napisałem. Nie ma to jak komuś się nudzi
Aallen te dwa następne widoczki to szczerze mówiąc jak na mój gust skopałeś totalnie. Jak można takie widoki z taką świadomością skopać? Ja rozumiem zepsuć ale skopać?
![]()
A te dwa ostatnie jak dla mnie zamysł bardzo dobry tylko kadry jakoś do tego zamysłu nie pasują![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ