możesz przybliżyć
możesz przybliżyć
nie mam zbytnio czasu
jak do tej pory porządek zrobiłem z klawiszami funkcyjnymi + własne klawisze na ekranie
w fazie testów są ustawienia własne C1, C2
w wolnych chwilach czytam namiętnie instrukcję
w 90% mam podpiety ZD50 ale wtedy AF mam na manualny i używam focus peaking, ustawienie na L
bawiłem się z ustawieniami H , ale jak dla mnie to juz jazdamoim zdaniem zbyt dokładnie, trudno ustawić trzymając aparat w reku
prawie nie uzywam kita który był dołaczony do aparatu,mam szkła ZD50, ZD9-18, ZD70-300 który jezeli chodzi o AF spisuje się moim zdaniem wyśmienicie
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
W ustawieniu C1 w aparacie mam ustawiony piorytet przysłony, punkt centrakny AF i blokadę AEL/AF.
W drugim customie C2 ustawiłem sobie ostrzenie i wyzwalanie migawki za pomocą dotykowego ekranu - fajny bajer na ulicy jak chcesz kogoś szybko sfotografować. W razie potrzeby b.szybko przełączam ustawienia.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Fajny, ladny i w/g Photozone optycznie lepszy niz M.ZD 12-50, choc nieco mniej funkcjonalny (brak uszczelek i macro).
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Hmmm... robiles kobiecie macro?![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Ufff![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Chociaż oczy (te do patrzenia) w makro to fajna rzecz..