Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 15.08.13 o 15:04
Trochę offtopic idzie.....
OM-D
No to chyba możesz już przestać płakać i przejść nad tym do porządku dziennego. I zacząć pisać na temat...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Sorry ale nawet jako niespotykanie spokojny człowiek muszę to napisać: DAJ SE NA LUZ!
Jestem w podobnym wieku i trochę ludzi poznałem - to odpowiem po Twojemu - wy to zawsze macie rację. Już tłumaczę "wych" - to po prostu ludzie których "Moja jest racja i to święta racja, a nawet jeżeli Twoja jest racja, to Moja mojsza jest od Twojej" (czy jakoś tak podobnie - Dzień Świra). I ową rację trzeba narzucić albowiem MOJA świadomość kształtuje byt i kropka - innych byt również, z tym że świadomość moja. Jeżeli taki człowiek jest naprawdę dobry w tym co robi i jego racja jest prawdziwa (z grubsza) i przynosi korzyści (niejako przy okazji) reszcie - pcha świat naprzód. Jeżeli nie (a niestety zgodnie z głupawą ale wydającą się słuszną zasadą 80/20) jest - no cóż - albo go oleją, albo spacyfikują, albo posłuchają - z marnym dla wszystkich skutkiem. Który z ostatnich trzech scenariuszy zajdzie, zależy zwykle od uporu, konsekwencji i metod delikwenta. Niestety ostatni zbyt często występuje.
I jako zakończenie - chcesz komentarzy do zdjęć? Załóż wątek by było gdzie je umieszczać (starczy zdaje się podlinkować już gdzieś wstawione tak by się pokazało w wątku). Chcesz ocen? Daj do galerii. Chcesz poklasku? Tu już nie wiem co poradzić. Może trzeba zasłużyć. Tylko po takim wejściu ciężko będzie.
PS. Wracając do tematu - E-P5 zły nie jest, za to nowy Panas wyraźnie bardziej funkcjonalny. Poza tym IMHO co kto lubi, w RAW pewnie różnicy widać zbytnio nie będzie. BTW - dostał nagrodę chyba jak Panasa oficjalnie nie było? Chyba że się mylę.
Ostatnio edytowane przez Moominek ; 15.08.13 o 15:09
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Sory za OT.
Widzę @krystyno1975 że bardzo ale to bardzo cierpisz z powodu tej jedynki pod swoim zdjęciem. Wrzucić sobie na luz. Załóż swój wątek i umieszczaj tam swoje fotki. Będziesz mieć komentarze które tak bardzo chcesz.
Co do GX7.
Zapowiada się ciekawie. Co widać po pierwszych zdjęciach. I jest bardziej funkcjonalny niż EP5.
W najbliższym czasie olek ma wypuścić taki uboższy OMD. Zobaczymy wtedy . Może będzie on w stylu właśnie GX7
Ostatnio edytowane przez koronax ; 15.08.13 o 15:23
Nikt naprawdę nie wie kiedy ma się pojawić GX7?...w przyszłym tygodniu mam brać OM-D-eka, może lepiej się wstrzymać?
OM-D
Powiem Ci, że nie fajnie się to czyta. Wiesz ja nawet nie mam aparatu Olympusa, a wybierałem nowy aparat będąc już forumowiczem OC. Jednak po wyborze nieolympusowego sprzętu nadal czuje się tu jak w domu bo tu atmosferę tworzą ludzie.
W galerii dostaję i 1ki i 5ki i komentarze i nawet nie przyszłoby mi do głowy narzekać, że ktoś wstawia cyferki. Dla mnie jest jasne, że jak ktoś daje 1ke to mu się zdjęcie nie podoba a jak 5ke to i owszem i to nawet bardzoDlaczego oczekujesz komentarzy? Czasami jest tak, że coś Ci się podoba lub nie już na pierwszy rzut oka i wymyślanie na siłę dlaczego tak jest nie ma sensu.
Może zacytuję swojego posta z działu powitań "Po kilku latach przygody z fotografią ciągnie mnie do zakupu czegoś nowego, aktualnie bawię się "firmowymi" nikonami, ale do prywatnego użytku szukam czegoś co miałbym nosić zawsze przy sobie i tak po kolei wybierałem D7100, 7D, K5II, E-PL5 i ostatecznie stanęło na OM-D, co w konsekwencji zaprowadziło mnie na to forum i bardzo spodobała mi się tutejsza atmosferaOM-D ma być moje pod koniec przyszłego tygodnia i teraz tylko wybór czarny czy srebrny", znaczy już dosyć długo się męczę na zasadzie coś bym chciał, ale nie ma tak naprawdę nic co by w pełni spełniało moje wymagania, OM-D jest bardzo blisko tego co bym chciał, wolałbym tylko ekran uchylany jak w panasie i największa wada moim zdaniem to z tego co widziałem kiepskie sprawowanie się matrycy przy długich czasach naświetlania.
Już w tym tygodniu przeleciała mi szansa na świetne ujęcia bo nie miałem aparatu przy sobie im później tym gorzej.
Ale jeśli GX7 ma mieć taką rozpiętość tonalną jak GH2 to w ogóle nie ma na co czekać jak dla mnie.
OM-D
GX7 ma być w sprzedaży na przełomie sierpnia i września, ale przeczuwam, że mogą być problemy z dostępnością. Aparat będzie się sprzedawał jak szalony.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb