Strona 13 z 75 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 744

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GX7

Krystyna1975
    Gość

Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jacy "wy"? Z kim rozmawiasz?
    Wy, w sensie społeczność Olympusclub.pl. "Obcyferkowywanie" moich zdjęć mam od 2 dni wyłączone. Dałam namiary na blog osoby zajmującej się testowaniem sprzętu m 4/3. Będziecie chcieli, to skorzystacie z możliwości podyskutowania o tym, czy o tamtym, a jak nie, to nie.
    Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 15.08.13 o 15:04

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Trochę offtopic idzie.....
    OM-D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

No to chyba możesz już przestać płakać i przejść nad tym do porządku dziennego. I zacząć pisać na temat...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Sorry ale nawet jako niespotykanie spokojny człowiek muszę to napisać: DAJ SE NA LUZ!

Jestem w podobnym wieku i trochę ludzi poznałem - to odpowiem po Twojemu - wy to zawsze macie rację. Już tłumaczę "wych" - to po prostu ludzie których "Moja jest racja i to święta racja, a nawet jeżeli Twoja jest racja, to Moja mojsza jest od Twojej" (czy jakoś tak podobnie - Dzień Świra). I ową rację trzeba narzucić albowiem MOJA świadomość kształtuje byt i kropka - innych byt również, z tym że świadomość moja. Jeżeli taki człowiek jest naprawdę dobry w tym co robi i jego racja jest prawdziwa (z grubsza) i przynosi korzyści (niejako przy okazji) reszcie - pcha świat naprzód. Jeżeli nie (a niestety zgodnie z głupawą ale wydającą się słuszną zasadą 80/20) jest - no cóż - albo go oleją, albo spacyfikują, albo posłuchają - z marnym dla wszystkich skutkiem. Który z ostatnich trzech scenariuszy zajdzie, zależy zwykle od uporu, konsekwencji i metod delikwenta. Niestety ostatni zbyt często występuje.

I jako zakończenie - chcesz komentarzy do zdjęć? Załóż wątek by było gdzie je umieszczać (starczy zdaje się podlinkować już gdzieś wstawione tak by się pokazało w wątku). Chcesz ocen? Daj do galerii. Chcesz poklasku? Tu już nie wiem co poradzić. Może trzeba zasłużyć. Tylko po takim wejściu ciężko będzie.

PS. Wracając do tematu - E-P5 zły nie jest, za to nowy Panas wyraźnie bardziej funkcjonalny. Poza tym IMHO co kto lubi, w RAW pewnie różnicy widać zbytnio nie będzie. BTW - dostał nagrodę chyba jak Panasa oficjalnie nie było? Chyba że się mylę.
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 15.08.13 o 15:09
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    Nie widzę powodu by ją zmieniać. Podobnie jak wy nie widzicie potrzeby pisania komentarzy pod zdjęciami, bo postawić cyferkę jest i łatwiej, i szybciej.
    Sory za OT.

Widzę @krystyno1975 że bardzo ale to bardzo cierpisz z powodu tej jedynki pod swoim zdjęciem. Wrzucić sobie na luz. Załóż swój wątek i umieszczaj tam swoje fotki. Będziesz mieć komentarze które tak bardzo chcesz.

Co do GX7.
    Zapowiada się ciekawie. Co widać po pierwszych zdjęciach. I jest bardziej funkcjonalny niż EP5.
    W najbliższym czasie olek ma wypuścić taki uboższy OMD. Zobaczymy wtedy . Może będzie on w stylu właśnie GX7
    Ostatnio edytowane przez koronax ; 15.08.13 o 15:23

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Nikt naprawdę nie wie kiedy ma się pojawić GX7?...w przyszłym tygodniu mam brać OM-D-eka, może lepiej się wstrzymać?
    OM-D

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    Nikt naprawdę nie wie kiedy ma się pojawić GX7?...w przyszłym tygodniu mam brać OM-D-eka, może lepiej się wstrzymać?
    Ja bym się wstrzymał . A możesz napisać czy naprawdę ci się spieszy. Tzn. Czy koniecznie już potrzebujesz dokonać zakupu.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    Wy, w sensie społeczność Olympusclub.pl. "Obcyferkowywanie" moich zdjęć mam od 2 dni wyłączone. Dałam namiary na blog osoby zajmującej się testowaniem sprzętu m 4/3. Będziecie chcieli, to skorzystacie z możliwości podyskutowania o tym, czy o tamtym, a jak nie, to nie.
    Powiem Ci, że nie fajnie się to czyta. Wiesz ja nawet nie mam aparatu Olympusa, a wybierałem nowy aparat będąc już forumowiczem OC. Jednak po wyborze nieolympusowego sprzętu nadal czuje się tu jak w domu bo tu atmosferę tworzą ludzie.

W galerii dostaję i 1ki i 5ki i komentarze i nawet nie przyszłoby mi do głowy narzekać, że ktoś wstawia cyferki. Dla mnie jest jasne, że jak ktoś daje 1ke to mu się zdjęcie nie podoba a jak 5ke to i owszem i to nawet bardzo Dlaczego oczekujesz komentarzy? Czasami jest tak, że coś Ci się podoba lub nie już na pierwszy rzut oka i wymyślanie na siłę dlaczego tak jest nie ma sensu.

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Może zacytuję swojego posta z działu powitań "Po kilku latach przygody z fotografią ciągnie mnie do zakupu czegoś nowego, aktualnie bawię się "firmowymi" nikonami, ale do prywatnego użytku szukam czegoś co miałbym nosić zawsze przy sobie i tak po kolei wybierałem D7100, 7D, K5II, E-PL5 i ostatecznie stanęło na OM-D, co w konsekwencji zaprowadziło mnie na to forum i bardzo spodobała mi się tutejsza atmosfera OM-D ma być moje pod koniec przyszłego tygodnia i teraz tylko wybór czarny czy srebrny", znaczy już dosyć długo się męczę na zasadzie coś bym chciał, ale nie ma tak naprawdę nic co by w pełni spełniało moje wymagania, OM-D jest bardzo blisko tego co bym chciał, wolałbym tylko ekran uchylany jak w panasie i największa wada moim zdaniem to z tego co widziałem kiepskie sprawowanie się matrycy przy długich czasach naświetlania.
    Już w tym tygodniu przeleciała mi szansa na świetne ujęcia bo nie miałem aparatu przy sobie im później tym gorzej.
    Ale jeśli GX7 ma mieć taką rozpiętość tonalną jak GH2 to w ogóle nie ma na co czekać jak dla mnie.
    OM-D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

GX7 ma być w sprzedaży na przełomie sierpnia i września, ale przeczuwam, że mogą być problemy z dostępnością. Aparat będzie się sprzedawał jak szalony.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb