Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Marcin Tyszka poprowadzi program o fotografii w TVN Style

| OlyJedi Awatar BAQ
    Mieszka w
    Skierniewice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Marcin Tyszka poprowadzi program o fotografii w TVN Style

może kogoś zainteresuje

"Marcin Tyszka, fotograf i juror show “Top model. Zostań modelką!”, jesienią poprowadzi własny program w TVN Style - dowiedział się portal Wirtualnemedia.pl. Cykl pod tytułem “Projekt Tyszka” będzie poświęcony fotografii.

Marcin Tyszka, fot. TVN
    W programie widzowie będą mogli zobaczyć jak wygląda praca Tyszki. Kamera TVN Style zajrzy bowiem za kulisy sesji zdjęciowych fotografa z największymi gwiazdami.
    Poza tym Marcin Tyszka będzie udzielał rad dotyczących fotografowania - podpowie jak robić zdjęcia z wakacji czy fotografie mieszkania na sprzedaż.
    Magazyn produkować będzie Katarzyna Struś-Zakrzewska, odpowiedzialna w TVN Style m.in. za “Miasto kobiet” i “Stylowy magazyn”."

więcej:
    http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...ii-w-tvn-style
    E-3, E-510, ZD 14-54, ZD 50, ZD 35, ZD 70-300, ZD 14-42, ZD 40-150, DCR-250, FL-50R, FL-36

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: Marcin Tyszka poprowadzi program o fotografii w TVN Style

Dam sobie głowę uciąć, że czytałem wywiad z Tyszką, gdzie mówił, że prywatnie nie ma żadnego większego aparatu (jakiś kompakt) i generalnie nie umie robić właśnie takich zdjęć z wakacji.
    Dokładnie wyreżyserowane sesje z modelkami to zupełnie co innego.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Kiedyś widziałem, jak on pracuje. Nawet nie zmienia żadnych ustawień w aparacie, tylko dostaje od asystenta sprzęt, w którym ustawione jest wszystko tak, żeby było dobrze, a on tylko robi pstryk. W którymś odcinku Top Model robił dziewczynom na szybko jakieś fotki kompaktem Canona, błyskając wbudowaną lampką. Żeby było śmieszniej, w momencie błysku został podłożony dźwięk klapnięcia lustrem, żeby było profesjonalnie
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar BAQ
    Mieszka w
    Skierniewice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Moja stara małpka canona miała do wyboru chyba ze 3 rodzaje dźwieków przy robieniu zdjęcia. Może nowe mają dźwięk imitujący lustro
    E-3, E-510, ZD 14-54, ZD 50, ZD 35, ZD 70-300, ZD 14-42, ZD 40-150, DCR-250, FL-50R, FL-36

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Witam !

Jak foce obiektywem portretowym to tak naprawde niewiele zmieniam w ustawieniach w aparacie.
    Oswietlenie mozna skorygowac w programach i podrasowac kadr w zaawansowanych filtrach programowych.

Najwazniejsze jest zlapac to cos... a dalej... da sie wiele podciagnac, poprawic, zmienic i zakombinowac aby fota byla ideal

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 23.07.13 o 12:00
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Dam sobie głowę uciąć, że czytałem wywiad z Tyszką, gdzie mówił, że prywatnie nie ma żadnego większego aparatu (jakiś kompakt) i generalnie nie umie robić właśnie takich zdjęć z wakacji.
    Dokładnie wyreżyserowane sesje z modelkami to zupełnie co innego.

Dobrze pamietasz wywiad. Dokładnie tak opisywał. Generalnie teraz to facet po prostu dostaje przygotowany aparat i naciska spust migawki.
    Obróbką raczej też się nie zajmuje. Dla mnie to swoisty fenomen, że jest TAK sławny.
    Choć wiem (przypuszczalnie) na czym to polega Po prostu od najmłodszych lat jego rodzice, a szczególnie matka dbali o wykształcenie w kierunku foto. A najbardziej o poznanie odpowiednich osób, wyrobienie kontaktów. I to jest tajemnica sukcesu. Gość jest w pewnien sposób produktem swych rodziców.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Widzialem na zywo wew TOP SZPadel szol... srolbiznes niedorozwiniety i tyle, facet jest fenomenem i chwala mu za to ale czemu tak sie stalo, to ja nie wiem serio... W Sopocie niezle balowali, strasznie walilo, generalnie nie pijam jak jest taki szkwal z upalu...

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar BAQ
    Mieszka w
    Skierniewice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Mi on się kojarzy z 5-10-15

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Panowie prawda jest taka, że jedni trafiają szóstkę w totka a inni, jedni trafiają w moment a inni nie. No cóż takie życie i nie ma co sobie z tego powodu rwać włosów z głowy. Może kiedyś przez wytrwałość, upór bądź przypadek Ty, Wy, On, Oni, Ja też wbijemy się idealnie w moment z czymś i tego nie prześpimy . A może taki moment już był tylko go nie widzimy, nie doceniamy bądź marginalizujemy, chcąc więcej i więcej. Sukces to nie tylko sława i parcie na szkło to też pasmo rzeczy, które się spełniły i dają radość
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Kiedyś widziałem, jak on pracuje. Nawet nie zmienia żadnych ustawień w aparacie, tylko dostaje od asystenta sprzęt, w którym ustawione jest wszystko tak, żeby było dobrze, a on tylko robi pstryk.
    Na to, żeby ktoś nam ustawiał aparat też trzeba sobie zapracować. Kiedyś widziałem film Fotograf Elfów (97) - może ktoś oglądał, jest tam scena, gdzie przychodzą do atelier ważni klienci zrobić sobie fotkę do folderu reklamowego. Asystent pousadzał gości, ustawił drewnianą skrzynkę, zapakował kasetę z negatywem i przyszedł pan fotograf, zrobił zdjęcie i wyszedł ku zdziwieniu wielce szacownych klientów
    Mam nadzieję, że kiedyś dożyjemy takiego momentu w naszej karierze fotograficznej, że będą nam płacić za zgięcie palca wskazującego