Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Moje E-1 wreszcie było w serwisie

| OlyJedi Awatar Morley
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Moje E-1 wreszcie było w serwisie

No właśnie...

Pisałem tu już kiedyś o dziwnym podwarkiwaniu migawki, do tego guma gripowa, prośba o sprawdzenie jakości ostrzenia itp.

Po miesiącach kolejnych wyskakujących zleceń, wreszcie zebrałem się i wysłałem Staruszka do serwisu. Oczywiście w miedzyczasie wypadł mi termin zlecenia, więc zawisłem na słuchawce i mordowałem Centrum Obsługi Klienta o szybkość... Bardzo błagalnym tonem. Pani Karpińska z działu wysyłek chyba jeszcze ma zajady ze śmiechu...

I mówię to ze szczerym podziwem i wdzięcznością, że uprzejmie przyśpieszyli...

Kurde...

Przede wszystkim Staruszek jest tak nieprzyzwoicie czysty, że się rumienię. Serwis sam bez pytania wymienił mi trzeszczący zestaw przycisków nawigacyjnych na zupełnie nowy. Migawka nie zgrzyta. Nie wiem, czy pracuje jak trzeba, bo nie pamietam jak było w nowości i nie mam modelu nr 2 do weryfikacji :P
    Co jeszcze robili to ja już nie wiem, bo oczywiście dostałem tylko litanię kodów napraw - może ktoś kumaty, rzuci światło na problem?

I tak E-1 kody: tłuste B0011 i normalną czcionką B0073, B0071, B0019, B0002

Zuiko 14-54 tłuste B0019 i normalną czcionką B0002

Czuję się jakbym czytał chińskie robaczki. Może w tych kodach jest zapisane, że użytkownik to kretyn, debil, cham i histeryk, a na dodatek matoł? :P

Ale powiem wam, ze chętnie bym coś jeszcze popsuł i wysłał do serwisu Olego - naprawdę czułem się bardzo szanowanym klientem.
    E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Re: Moje E-1 wreszcie było w serwisie

Cytat Zamieszczone przez Morley
    ...Czuję się jakbym czytał chińskie robaczki. Może w tych kodach jest zapisane, że użytkownik to kretyn, debil, cham i histeryk, a na dodatek matoł? :P
    A wie to kto A propos: Asia Karpińska jest kierownikiem serwisu, a nie "osobą z działu wysyłek"
    I tak E-1 kody: tłuste B0011 i normalną czcionką B0073, B0071, B0019, B0002

Zuiko 14-54 tłuste B0019 i normalną czcionką B0002
    Te "kody", to oznaczenie z jakimi "niedomaganiami" został aparat przyjety do serwisu w Warszawie:
    B0011 Shutter Mech.
    B0073 Grip Assembly
    B0071 Viewing LCD
    B0019 Focus System
    B0002 Auto-Focus System
    To, co faktycznie zostało zrobione, zawarte jest w zupełnie innej bazie danych
    Pozdrawiam
    Jack

| OlyJedi Awatar Morley
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No to uroczyście przepraszam Panią Asię za "nieuświadomioną degradację". :P Bardzo serdeczną była dla mnie jej osoba

Na usprawiedliwienie swoje dodam tylko, że tak mi ją przedstawiono na infolinii... Kurcze...

Jacku, a co to za baza danych z tymi "rzeczami zrobionymi" w Staruszku? Kurde litania zgłoszeniowa brzmi jak opis obrażeń po śmiertelnym wypadku.
    E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

kody serwisowe

Cytat Zamieszczone przez Jack
    Te "kody", to oznaczenie z jakimi "niedomaganiami" został aparat przyjety do serwisu w Warszawie:
    B0011 Shutter Mech.
    B0073 Grip Assembly
    B0071 Viewing LCD
    B0019 Focus System
    B0002 Auto-Focus System
    a ja myslalem ze kody serwisowe to scisle tajne informacje!
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    mówiłem Morley powoli i spokojnie i gra gitara
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    ...Jacku, a co to za baza danych z tymi "rzeczami zrobionymi" w Staruszku?...
    Ta baza danych jest niejawna, można do niej zajrzeć tylko z terminala w serwisie. A więc, jak bardzo jesteś ciekaw, możesz ładnie poprosić serwis, żeby podał informację, co było robione w aparacie i jakich części zamiennych użyto.
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    a ja myslalem ze kody serwisowe to scisle tajne informacje!
    Gdyby była tajna, to żaden klient nie byłby w stanie dowiedzieć się, jakie niedomagania aparatu zostały zgłoszone do serwisu. Jednak, jako jeden z elementów systemu informatycznego, jest to informacja niepubliczna.
    Jack