Strona 27 z 84 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 831

Wątek: bezlusterkowe foty

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Odp: bezlusterkowe foty

Cytat Zamieszczone przez jarek_gd Zobacz posta
    No ale to nie musi być powód , żeby pozostać przy samych kwiatkach, bo nie nakrzyczą i karty nie zabiorą. Btw zabranie karty to jeszcze nic, może dojść do tego, że podchmielone towarzystwo zechce doprowadzić do uszczerbku na zdrowiu fotoamatora, bo nie dość, że patrzy krzywo, to jeszcze przez obiektyw.
    Taa i przypomni se "Miś", że do tej pory nie wie, czemu obiektyw okrągły, a fory prostokątne robi... no i wścieklizna murowana.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

No ale to nie musi być powód , żeby pozostać przy samych kwiatkach, bo nie nakrzyczą i karty nie zabiorą. Btw zabranie karty to jeszcze nic, może dojść do tego, że podchmielone towarzystwo zechce doprowadzić do uszczerbku na zdrowiu fotoamatora, bo nie dość, że patrzy krzywo, to jeszcze przez obiektyw.
    Nie nie.Wodka pita w miare nie szkodzi nawet w najwiekszych ilosciach.Raczej chodzi o podejscie do tematu a nie pokazywanie wlasnego JA.Na zasadzie bo mam aparat to mi wolno.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie nie.Wodka pita w miare nie szkodzi nawet w najwiekszych ilosciach.Raczej chodzi o podejscie do tematu a nie pokazywanie wlasnego JA.Na zasadzie bo mam aparat to mi wolno.
    To prawda, w przypadku fotografa bezczelnego. Ale co jeśli chcesz łapać te "chwile ulotne". Przecież, jeśli poprosisz o pozwolenie na fotę, to automatycznie będzie ona sztuczna i pozowana. Tak mi się wydaje.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Mnie kiedyś barman w pubie tak pojechał za fotę, że jeśli próbuję streeta, to tylko z nienacka. Jak nienacek patrzy w inną stronę najlepiej
    Też mi się zdarzały nerwowe sytuacje, ale staram się nie zrażać

Bylem swiadkiem jak takie focenie z nienacka skonczylo sie oddaniem karty.Nie bylo to czy tamto.Chyba jak ktos by mnie probowal tak z nienacka to tez by sie tak skonczylo.
    Ci po drugiej stronie obiektywu tez maja swoje prawa.To ze to nasze hobby to nie znaczy,ze kazdemu w butach do lozka wchodzic nam wolno.
    Ja nigdzie nikomu z butami nie wchodzę. Po prostu utrwalam rzeczywistość, jaka mnie otacza. Póki co jestem za mało dyskretna, żeby fotografowani ludzie mnie nie odnotowali, a jak ktoś wyraźnie mówi, że sobie nie życzy, to pasuję. A co do oddawania karty, to już kiedyś ustaliliśmy, że w cywilizowanych krajach takie praktyki nie mają miejsca i nie są zgodne z prawem.

No ale to nie musi być powód , żeby pozostać przy samych kwiatkach, bo nie nakrzyczą i karty nie zabiorą.
    Otóż to
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta

Ja nigdzie nikomu z butami nie wchodzę. Po prostu utrwalam rzeczywistość, jaka mnie otacza. Póki co jestem za mało dyskretna, żeby fotografowani ludzie mnie nie odnotowali, a jak ktoś wyraźnie mówi, że sobie nie życzy, to pasuję. A co do oddawania karty, to już kiedyś ustaliliśmy, że w cywilizowanych krajach takie praktyki nie mają miejsca i nie są zgodne z prawem.

Otóż to
    To ze utrwalasz rzeczywistosc to chwala Ci.Jednak pamietac musimy,ze nie tylko my to rzeczywistosc.Sa tez inni.Widocznie kraj gdzie mieszkam nie jest cywilizowany i policja dziala nie zgodnie z prawem.Bronisz sie kontrowersyjnym wygladem.Tu u mnie nikt na to uwagi nie zwraca,palcem nie pokazuje nie zegna sie z trwoga w oczach.Normalna demokracja,co nie znaczy,ze jednym wolno wiecej a drugim mniej.
    A to o kwiatkach to chyba niepotrzebne.A moze za trudny to temat,co?

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Nie wiem, na jakiej podstawie piszesz, że jednym wolno więcej - zdjęcie może zrobić każdy, co jest dziś łatwiejsze o tyle, że aparatem, chociażby tym w komórce dysponuje coraz większa część społeczeństwa. Mnie też może uwiecznić każdy i nie mam z tym problemu. A co do kwiatków, to zacytowałam Jarka i nie było w tym złośliwości, więc nie wiem, po co ta uszczypliwość.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Nie wiem, na jakiej podstawie piszesz, że jednym wolno więcej - zdjęcie może zrobić każdy,
    Na tej podstawie ze kazdy majacy aparat mysli,ze jak ma aparat to juz moze zrobic zdjecie,kazde i kazdemu..Sama napisalas,ze"zdjęcie może zrobić każdy.Ale tez kazdy moze powiedziec,ze - nie rob mi zdjecia.Czy racje ma ten z aparatem czy ten fotografowany.
    Popieram to co napisalac o ustepowaniu.Czesto lepiej jest ustapic,zapoznac sie ze srodowiskiem i wtedy zrobi sie napewno lepsze zdjecia.A obawa kogos,ze moze beda sztuczne chyba jest nietrafiona.

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Na tej podstawie ze kazdy majacy aparat mysli,ze jak ma aparat to juz moze zrobic zdjecie,kazde i kazdemu..Sama napisalas,ze"zdjęcie może zrobić każdy.Ale tez kazdy moze powiedziec,ze - nie rob mi zdjecia.Czy racje ma ten z aparatem czy ten fotografowany.
    Popieram to co napisalac o ustepowaniu.Czesto lepiej jest ustapic,zapoznac sie ze srodowiskiem i wtedy zrobi sie napewno lepsze zdjecia.A obawa kogos,ze moze beda sztuczne chyba jest nietrafiona.
    Moje okoliczne żuliki mają na fotopstrykaczy stały tekst: Szszeffie/owo, Pan/Pani se postawi flaszkie, my się dosiadziem, no sam/a Pan/Pani nie będziesz pić, nie?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

...A obawa kogos,ze moze beda sztuczne chyba jest nietrafiona.
    Właśnie "chyba"

---------- Post dodany o 16:57 ---------- Poprzedni post był o 16:55 ----------

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Moje okoliczne żuliki mają na fotopstrykaczy stały tekst: Szszeffie/owo, Pan/Pani se postawi flaszkie, my się dosiadziem, no sam/a Pan/Pani nie będziesz pić, nie?
    Tak, a potem pójdzie i aparat i obiektyw na kolejne flaszki. Lepiej nie ryzykować.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Właśnie "chyba"
    Tak, a potem pójdzie i aparat i obiektyw na kolejne flaszki. Lepiej nie ryzykować.
    No co Ty! Chłopy honor mają(póki się w którym ułan nie obudzi )
    Za połówkę Możesz zdjęcia robić, a za hm... 4/3 inaczej - po domach Cię oprowadzą(czasem). Wiesz, ryzyko zawsze jest.