Strona 15 z 84 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 831

Wątek: bezlusterkowe foty

barmichal76
    Gość

Odp: bezlusterkowe foty

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Potrzebujesz... Zależy co chcesz pokazać. Uliczny portret z tłumem ludzi w tle nie będzie wyrywał z butów, jeśli zostanie zrobiony na hiperfokalnej.
    Ok, uogólniłem. Chodziło mi o to, że klasyczna fotografia uliczna to pokazanie kogoś/czegoś/sytuacji w ogólnym kontekście. I do tego moim zdaniem nie potrzeba przysłony 1,7 w szerokim kącie, lub potrzeba bardzo rzadko.

Pozdr

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Po intensywnej początkowej aktywności bardzo brzydko zaniedbałam mój wątek. Niby produkuję zały czas jakieś pstryki, ale nic nie jest wystarczająco dobre na Forum. A do tego mam jakąś depresję sierpniową, silny zespół amotywacyjny...

W każdym razie niedawno stałam się dyżurnym fotografem zespołu założonego przez moich kumpli. Chłopaki grają klasyczny heavy metal i naprawdę dają radę, ale miejsca, w których koncertują, sprawiają, że mam ochotę popełnić sepuku swoim PEN-em. Na ten przykład w ostatnim klubie oświetlenie stanowiły dwa reflektory (basista nie widział progów na gitarze w tej ciemnicy), a na samym środeczku sceny stal ogromny słup. A ja pośrodku tego wszystkiego z moim małym PEN-em i jakimiś śmiesznymi obiektywami. Nagimnastykowałam się jak głupia, ale coś tam udało się pstryknąć. To może się pochwalę

24.

25.

26.

27.

28.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Nikt nic nawet słówkiem nie piśnie? Znaczy takie słabe są, że nawet nie warto komentować?

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

pisk,pisk,pisk... rzeczywiście swiatła to tam nie masz za wiele. Może, w takiej ciemnicy powinnas rezygnować z prób portretowania a pójśc w stronę taka jak na zdjęciu nr. 25. Cechę zamienić w korzyść a nie wadę.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Och, dziękuję! Portrety nie są niestety moim wymysłem, a raczej przymusem. Jedyne jasne szkła, jakie posiadam, to manualne 35 i 50, co w takim małym pomieszczeniu jest dużo za wąsko Ostatnio spróbowałam też z kitem i fiszem, ale wtedy juz absolutnie musze użyć lampy, co tez nie daje raczej ciekawych rezultatów...

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

24,25,27 maja niezły potencjał, tylko trzeba mu pomóc troszkę np w Ps albo Gimpie. Toć to normalnie widzę co śpiewają, a to nie jest łatwo pokazać na płaskiej fotce.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Och, dziękuję! Portrety nie są niestety moim wymysłem, a raczej przymusem. Jedyne jasne szkła, jakie posiadam, to manualne 35 i 50, co w takim małym pomieszczeniu jest dużo za wąsko Ostatnio spróbowałam też z kitem i fiszem, ale wtedy juz absolutnie musze użyć lampy, co tez nie daje raczej ciekawych rezultatów...
    Dłubałem koncerty na własne potrzeby kitowym i starym sprzętem. Owszem szału ni ma ale też nie sa beznadziejne. Na PW puściłem linki do tych fot. Trzeba sie nagimnastykować + trochę obróbki i powinno zacząc wychodzić.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sepi19 Zobacz posta
    24,25,27 maja niezły potencjał, tylko trzeba mu pomóc troszkę np w Ps albo Gimpie. Toć to normalnie widzę co śpiewają, a to nie jest łatwo pokazać na płaskiej fotce.
    Dzięki W kwestii obróbki, to... hmm, one są już po Przed było jeszcze gorzej Wydawało mi się, że więcej już się nie da z nich wyciągnąć, ale jak ktoś chce, to mogę dorzucić RAW-y

Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Dłubałem koncerty na własne potrzeby kitowym i starym sprzętem. Owszem szału ni ma ale też nie sa beznadziejne. Na PW puściłem linki do tych fot. Trzeba sie nagimnastykować + trochę obróbki i powinno zacząc wychodzić.
    Ja właśnie robię nie dla siebie, ale dla chłopaków, żeby mieli co na fejsbuka wrzucić. Nie mają oni jakichś wielkich wymagań, ale zależy mi, żeby było jak najlepiej. To jedna z moich pierwszych prób, może z czasem będzie lepiej. Tych poprzednich w ogóle bym Wam nie pokazała Ostatnio robiłam tylko 35 i 50 bez lampy, teraz próbowałam z lampą i nie było tragedii. Myślę o zainwestowaniu w coś większego, ale zupełnie się na tym nie wyznaję...

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Reanimowałbym to w ten sposób, można by to jeszcze spróbowac odszumić:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8286374-2.jpg
Wyświetleń:	239
Rozmiar:	299,0 KB
ID:	97485

| OlyJedi Awatar bobdylan
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Widać na zdjęciach, że ze światłem było ciężko, zwłaszcza na 24. Pozostałe całkiem niezłe. Może trochę iPhone w kieszeni za bardzo wyeksponowany.