Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 140

Wątek: Sony A700

Mieszka w
    Nowa Huta
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Według mnie ta alfa nie wygląda na papierze na zły aparat, jej problem polega tylko na tym, że pokazana została już po niedawnych premierach Nikona. Aparat niczym nie zaskakuje - może tylko uszczelnieniem (na plus; a co z uszczelnionymi obiektywami?) i brakiem status lcd (na minus). Ale, dla minolciarzy, najważniejsze że jest i prezentuje przyzwoity poziom w klasie.
    A, że paskudny... Mój E300 też jest paskudny, ale rozpieścił mnie tak, jak E1 swoich posiadaczy - żadnego plastiku już nie kupię.
    Swego czasu miałem ochotę na D7D, bo można było kupić piękny korpus za niezłe pieniądze. Ale przeraziła mnie awaryjność i perspektywa bycia zdanym na łaskę i niełaskę firmy Sony (choć teraz też jestem zdany na łaskę i niełaskę skośnych menedżerów, których strategii za cholerę nie pojmuję - ale system to nie żona, zawsze można zmienić). Poza tym doszedłem do wniosku, że oferta słoików wujka Olka bardziej mi pasuje.

Minolciarzom życzę więc jasnych obiektywów w ludzkich cenach (oj, ciężko będzie...) a olkowcom, by ostatni byli pierwszymi.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    nie wiem, czy to zauwazyliscie, ale podnicamy sie e-3 tak samo, jak kolega Vendeur podnieca sie alfa a700. jesli on jest trollem, to my rowniez. jego problemem jest tylko to, ze pomylily mu sie fora . wejdzcie na jakiekolwiek inne forum i opowiadajcie te same rzeczy, ktore opowiadacie tutaj. zapewniam, ze zostaniecie potraktowani w identyczny sposob, jak traktujecie Vendeura. odpusccie chlopakowi, niech sobie troche powzdycha. przejdzie mu, jak w koncu sobie kupi ta puszke...
    Pisz za siebie Chyba jako wyjątek nie podniecam się E-3 woląc poczekać na premierę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    wracając do tematu....
    jak ktoś chce zobaczyć jpega nowej Alfy z ISO 5000 albo 6400 to zapraszam...wygląda to naprawdę nieźle
    http://hefajstos.galena.pl/~sebastianl/A700/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    lessie - pracujesz na hefajstosie ?

wow - ja też
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    wracając do tematu....
    jak ktoś chce zobaczyć jpega nowej Alfy z ISO 5000 albo 6400 to zapraszam...wygląda to naprawdę nieźle
    http://hefajstos.galena.pl/~sebastianl/A700/
    Jak dla mnie bez rewelacji ... straszny spadek dynamiki ... szczególnie biorąc pod uwagę, że zdjęcia były robione przy b. krótkich czasach (1/1000s) Stach pomyśleć co się dzieje w naprawdę kiepskich warunkach (1/10-1/90s) MZ sample z D300 były o niebo lepsze.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

The z00m
    Gość
    ISO powyżej 3200 na chwilę obecną to tylko zwiastun. Firmy pokazują w jakim kierunku pójdą. W niedługim czasie lampa będzie służyła dopalaniu cieni w mocnym słońcu

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    ISO powyżej 3200 na chwilę obecną to tylko zwiastun. Firmy pokazują w jakim kierunku pójdą. W niedługim czasie lampa będzie służyła dopalaniu cieni w mocnym słońcu
    Kierunek słuszny, ale póki co nie kupowałbym nowego body z myślą o "produkcyjnym" wykorzystywaniu takiego ISO ... bo póki co może tylko przydać się w sytuacjach awaryjnych lub jako zdjęcia sportowe do codziennych gazet. Modelka w Playboyu nie będzie wyglądała już tak korzystnie jak ją się potraktuje ISO6400 Ale biorąc pod uwagę taki rozwój, to D400 powinno mieć już ISO6400 nadające się do wykorzystania, a w D500 to już pewnie będzie na poziomie ISO800 z zachowaniem dynamiki i detali
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    jakkolwiek by o tym nie gdybać idzie to do przodu. Raczej stawiałem że to Olympus "nadgoni braki w tym temacie a tu widać po najnowszych matrycach Nikona i Sony ( nie wspomnę o Canonie ) że raczej nie ma co o tym marzyć...

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    jakkolwiek by o tym nie gdybać idzie to do przodu. Raczej stawiałem że to Olympus "nadgoni braki w tym temacie a tu widać po najnowszych matrycach Nikona i Sony ( nie wspomnę o Canonie ) że raczej nie ma co o tym marzyć...
    Spokojnie. Matryce od Nikona oraz SONY to totalne nowości. Pamiętać należy, że nie w każdej puszce się znajdą. W E-3 prawdopodobnie będzie matryca z nowego Panasa czyli jednak inna niż w E-510. Nie wierzę by Olympus dał do flagowca tą samą matrycę co do E-510. Panasonic podał, że w jego nowej lustrzance jest inna matryca jak w E-510 z lepszą dynamiką i niższymi szumami i tej się spodziewam w E-3.

Jak dostaniemy użyteczne ISO1600 i ewentualnie ISO3200 do obróbki będzie suuuuuper.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Panowie zważcie ze i tak im mniejsze ISO tym lepsza fotka. Taka prawda. To ze ISO 6400 jest uzyteczne nie oznacza ze ma byc DEFAULTOWE. Wszyscy o tym wiemy. To ze takie wysokie ISO jest uzyteczne pokazuje ze w skrajnych przypadkach mamy "koło ratunkowe" i oczywistym jest zeby je miec anizeli "utonąć". Ale wszyscy zdajemy sobie sprawe ze nawet majac aparat z tak użytecznym ISO NIC NIE ZASTĄPI ODPOWIEDNIEJ ILOŚCI ŚWIATŁA żeby fotka wygladała tak jak powinna wyglądać!
    ...był Olek jest A6000