Don Pedro ale z czym dokładnie polemizujesz? Patrząc na linka pewnie chodzi o mydlenie w rawie, miałem namyśli wysokie czułości, odszumianie w Sony robi jakieś akwarele
Don Pedro ale z czym dokładnie polemizujesz? Patrząc na linka pewnie chodzi o mydlenie w rawie, miałem namyśli wysokie czułości, odszumianie w Sony robi jakieś akwarele
Panowie czy wy też odnieśilście wrażenie ze L10 zrobił lepsze zdjecia w Raw od e-3?
Co najwyżej mogły zostać inaczej wywołane.Zamieszczone przez andytown
Zaprawdę chciałbym mieć takie akwarele w swoim E400 oglądane w telewizorze, a tak nawiasem mówiąc to mnie szumy , odszumianie itp. aż tak nie kręcą-robię fotki papierowe, tam artefakty i inne wady cyfry się zatracają. Większość fotografujących nie analizuje zdjęć wykonując nad nimi przysłowiową wiwisekcję, ocenia zaś oglednie-to co widzi, a widzi piękne sample nawet przy ISO3200 jakie przy teście A700 pokazał Phil Askey&Simon Joinson na dpreview.Pozdrawiam.Zamieszczone przez Dag
nie mam nic do szumów, nie lubię tylko jak mi na siłę aparat robi "glace" a a700 ma do tego tendencje
w tym sensie to się zgodzę, też nie przepadam za takimi akwarelami, glace to na polski przecież znaczy cukierkowy, lukrowany. To cecha fabryczna Sony, pewnie wysładzając barwy leczą jakieś kompleksy.Zamieszczone przez Dag
Każdy może sobie sam ocenić czy i z czego mu się jakość zdjęć najbardziej podoba.
Sample z dyskusji jaka się wywołała po teście na dpreview A700 i sampli jakie tam były zamieszczone oraz stwierdzenia o NR w RAW. Tak czy siak to co robi ACR z RAW-ami z A700 można nazwać jedynie masakrą szczegółów.
...i dlatego właśnie warto używać właśnie bibble, który jest IMHO zdecydowanie najlepszą wywolywarką RAW, również pod linuksem, ale niestety nie jest darmowa. Polecam jednak serdecznie, bo ten program ma wszystko co potrzeba![]()
aha.. powyższe sample na iso 3200 i wywolywane z odpowiadającymi sobie ustawieniami bibble i ACR.
ps. jak ktoś znajdzie na dpreview sample z E-3 to mogę dołożyć do porównania z bibble - niestety jest chyba tylko jpg z ACR i iso100 tej samej scenki.
Robione Sony Alfa 700 mojego brata na ISO 32oo z ręki, tele 300 mm.
Moze pokaz nie jest najwyzszych lotów ale pokazuje mozliwosci
Witaj Balck_bird
Świetny pokaz, a muzyka taka, że koparkę zbieram z podłogi. Dla; mnie rewelacja. Nigel Kennedy w świetnej formie. Podaj tytuł płyty z jakiej utwór był grany na koncercie. Będę zobowiązany, bardzo lubie skrzypce.
Pozdrawiam![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Brat napisał: Utwór jest z płyty East Meet East, nazywa się Time 4 Time.
PS. Co do ISO 3200 i dyskutowanych tu szumów to do zrobienia zdjęć użytych w PSG zastosowany został zestaw parametrów zwany combo (ustawienia Zone Matching etc.), swoją rolę odegrał też nowy firmware v. 4. Bliższe informacje oczywiście na forum kmklub.pl.