Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 140

Wątek: Sony A700

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Don Pedro ale z czym dokładnie polemizujesz? Patrząc na linka pewnie chodzi o mydlenie w rawie, miałem namyśli wysokie czułości, odszumianie w Sony robi jakieś akwarele

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Panowie czy wy też odnieśilście wrażenie ze L10 zrobił lepsze zdjecia w Raw od e-3?
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    Panowie czy wy też odnieśilście wrażenie ze L10 zrobił lepsze zdjecia w Raw od e-3?
    Co najwyżej mogły zostać inaczej wywołane.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    Don Pedro ale z czym dokładnie polemizujesz? Patrząc na linka pewnie chodzi o mydlenie w rawie, miałem namyśli wysokie czułości, odszumianie w Sony robi jakieś akwarele
    Zaprawdę chciałbym mieć takie akwarele w swoim E400 oglądane w telewizorze, a tak nawiasem mówiąc to mnie szumy , odszumianie itp. aż tak nie kręcą-robię fotki papierowe, tam artefakty i inne wady cyfry się zatracają. Większość fotografujących nie analizuje zdjęć wykonując nad nimi przysłowiową wiwisekcję, ocenia zaś oglednie-to co widzi, a widzi piękne sample nawet przy ISO3200 jakie przy teście A700 pokazał Phil Askey&Simon Joinson na dpreview.Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    nie mam nic do szumów, nie lubię tylko jak mi na siłę aparat robi "glace" a a700 ma do tego tendencje

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    nie mam nic do szumów, nie lubię tylko jak mi na siłę aparat robi "glace" a a700 ma do tego tendencje
    w tym sensie to się zgodzę, też nie przepadam za takimi akwarelami, glace to na polski przecież znaczy cukierkowy, lukrowany. To cecha fabryczna Sony, pewnie wysładzając barwy leczą jakieś kompleksy.

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Każdy może sobie sam ocenić czy i z czego mu się jakość zdjęć najbardziej podoba.

Sample z dyskusji jaka się wywołała po teście na dpreview A700 i sampli jakie tam były zamieszczone oraz stwierdzenia o NR w RAW. Tak czy siak to co robi ACR z RAW-ami z A700 można nazwać jedynie masakrą szczegółów.

...i dlatego właśnie warto używać właśnie bibble, który jest IMHO zdecydowanie najlepszą wywolywarką RAW, również pod linuksem, ale niestety nie jest darmowa. Polecam jednak serdecznie, bo ten program ma wszystko co potrzeba

aha.. powyższe sample na iso 3200 i wywolywane z odpowiadającymi sobie ustawieniami bibble i ACR.

ps. jak ktoś znajdzie na dpreview sample z E-3 to mogę dołożyć do porównania z bibble - niestety jest chyba tylko jpg z ACR i iso100 tej samej scenki.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Robione Sony Alfa 700 mojego brata na ISO 32oo z ręki, tele 300 mm.
    Moze pokaz nie jest najwyzszych lotów ale pokazuje mozliwosci

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witaj Balck_bird
    Świetny pokaz, a muzyka taka, że koparkę zbieram z podłogi. Dla; mnie rewelacja. Nigel Kennedy w świetnej formie. Podaj tytuł płyty z jakiej utwór był grany na koncercie. Będę zobowiązany, bardzo lubie skrzypce.
    Pozdrawiam
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Brat napisał: Utwór jest z płyty East Meet East, nazywa się Time 4 Time.
    PS. Co do ISO 3200 i dyskutowanych tu szumów to do zrobienia zdjęć użytych w PSG zastosowany został zestaw parametrów zwany combo (ustawienia Zone Matching etc.), swoją rolę odegrał też nowy firmware v. 4. Bliższe informacje oczywiście na forum kmklub.pl.