A700 - problem z AF
I inne problemy
grizz:dodałem o czym te linki.
A700 - problem z AF
I inne problemy
grizz:dodałem o czym te linki.
Czepiasz się... w kilku sztukach z jednej serii wystąpił problem z AF. W jednym przypadku user źle skonfigurował aparat, a w drugim problem wieszania rozwiązany został upgradem softu. Chyba nikt po SONY nie oczekiwał cudów i na starcie systemu Alfa ludzie powątpiewali w solidność ich produktów. Nie ma jednak powodów do rozdmuchiwania całej sprawyZamieszczone przez celebrity plus
![]()
Właśnie nastrzelałem się nową Alfą.
Powiem szczerze - nie miałbym na co narzekać...
Ergonomia extra a mam Dziadka.
Nie tchnie tak plastikiem jak poprzednie Dynaksy i A100
AF mnie rozwalił - z budżetowym 70-300 łapał nawet w ciemnym pomieszczeniu.
Seria...nie wypowiem się bo jeszcze jestem w szoku...
Fajne rozwiązanie z łapaniem ostrości po przyłożeniu oka do wizjera
LCD to już jest Telewizor...nie LCD
Słowem - fajniutki sprzęcior.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Przy dziadku wszystko ma AF zabójczyZamieszczone przez lessie
Co dopiero powiesz jak weźmiesz do rączek D300
Skoro jest lepiej niż dotąd było to mi ciężko to sobie wyobrazić
![]()
Napisz najlepsze... ocena ekspozycji na nim to sama przyjemność. Krótko miałem A700 w rękach, ale LCD przebija wszystkie jakie dotąd widziałem. Ciekawe jak wypadnie LCD z D300 w porównaniu do tego z A700. O ile pamiętam są bardzo podobne. Ta sama wielkość, ta sama rozdzielczość. Wolałbym nieobracany LCD tej jakości niż obracany przeciętnej jakościZamieszczone przez lessie
![]()
Zamieszczone przez lessie
Tylko się nie zakochaj/co Żonka powie/![]()
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
ekspozycji jak ekspozycji...na tym nawet szum można ocenić, nie mówiąc o ostrości...
Ale najlepszy jest dźwięk serii a potem przewijanie na Telewizorze - wygląda jak film...
No i ten wizjer - kolejny Telewizor.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Nic. Ucieszy się... o ile pamiętam lessie mocno pracuje na nowy sprzętZamieszczone przez leodan
![]()
Pozdrawiam...
no faktycznie taki LCD to bym z tych sprzętów zapożyczył. OLEK zawsze dawał fajne ekraniki, więc takiego 640x480 też się dochrapie za roczek... po mydlastym LCD Dziadka Lessie musiał dostać palpitacji.
lessie:
nie zamęcz Kobity, bo wyschnie na wiór i nie będzie kogo focić.
http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogoln...biektywnie.htm
a teraz się jatka zrobiła!!
Okazuje się ze .... tak tak wyszły na jaw wady AFu!!!! strzela po kilka metrów za punktem, i co najciekawsze próby tuszowania są ... Sony wie o tym od kilku tyg i nadal szaaaaaaaaa.... Ludzie nie chca wysyłać a700 do serwisu bo Sony i KM nie miały dobrej opinii serwisanów ... (przy BF kolegi na a100 erkanik LCD mu wyczyścili a BF został). Serwis trwa kilka tyg, 3 tyg to raczej standard był.![]()
Mialem okazje pobawic sie kwadrans A700.
-geometria bdb, nawet ciut lepsza niz w E-3 /dla moich dloni/
-LCD /miod-malina/,
-seria /kalasznikow/,
-AF z 16-105 porownywalny z 12-60 -nie wiem dlaczego na fotopolis napisali, ze jest wolny?,
Niestety brak podgladu na zywo zadecydowal, ze zostane przy E-3. Chociaz jakbym wchodzil w system to kto wie...![]()