Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: C-770

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

C-770

Czy ma ktos juz moze C-770 ?
    Kupowac 750 czy moze poczekac za 770 ? Podobno mozna uzyskac 14 krotny zoom ?

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Re: C-770

Cytat Zamieszczone przez dees
    ...Podobno mozna uzyskac 14 krotny zoom...
    Ponoc mozna, ale tylko w przypadku zejsciaz rozdzielczoscia do 2MPIX, wtedy aparat nie korzysta z calej powierzchni matrycy wiec i zmienia sie ogniskowanie i przez to te 14x (takie moje zdanie).
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No a jak to wogole jest ?
    Jezeli robie obiekt na 4 mln z 10x zoom optyczny + 2x cyfrowy to czy uzyskam taka sama jakosc jak na 2mln z 14x zoom ? Chodzi mi o dwie rzeczy. 1 czy obiekt bedzie w tym drugim przypadku podobnej wielkosci ( i wiekszy czy mniejszy ) i 2 . Czy jakosc pierwszego przypadku bedzie porownywalna do przypadku drugiego ?
    Troche zamotalem ,ale moze mi to ktos wyjasni

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Hmm. nie tak latwo odpowiedziec na to pytanie. przy 14x zoom optyczny i 2MPIX obiekt bedzie wiekszy, ale zdjecie bedzie mniejsze, bo mniej pixeli matrycy. przy 10x zoom optyczny i 4MPIX obiekt fotografowany bedzie mniejszy, ale mozna bedzie dostrzec wieksza ilosc szczegolow.

Dodatkowo, jak uzyjesz 10x zoom optyczny i 4MPIX to zawsze masz wieksze mozliwosci kadrowania, i przy dobrym (madrym) kadrowaniu mozesz otrzymac obiekt ktory bedzie wiekszy niz przy zoomie 14x.

Jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi.

P.S. Sory za pokretne wytlumaczenia
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wynika z tego ,ze nie warto rzucac sie na 14x ale przy 2mega .
    Ciekawe jakie zdanie maja inni

Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    770 ma jedną wadę: cena i jak dla mnie jedyną zaletę: jasniejszy obiektyw od 750. Nie wiem czy warto zawracać sobie głowę tym 14 krotnym zoomem, skoro dziala on tylko gdy ograniczy sie matrycę do 2M. ten sam efekt uzyskasz kadrują zdjęcie pozniej.
    Pozdrawiam.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zenek
    ...jedyną zaletę: jasniejszy obiektyw od 750...
    A jakie sa parametry obiektywu ?

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wydawało mi się ,że właśnie obiektywy mają takie same .

Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Sorki, jzeli kogos wprowadzilem w blad, obiektywy faktycznie maja takie same.

Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    770 ma jedną podstawową wade!! aku Li-ion- dyskwalifikacja
    Dlaczego wszystkie nowe aparaty zasilane sa specyficznymi aku a nie czterema paluszkami????

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów