Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Wszystko czego brakuje - imho - tej Lumii będzie mieć Oppo Find 7: ekran 515 ppi, 50 MPx fotki, procek ze wsparciem dla 4K. Mam nadzieję, że Lumia 1030 będzie mieć gniazdo na karty msdxc i przynajmniej 300 ppi http://twojepc.pl/news30585/Oppo-Fin...-aparatem.html
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
fajnie, tylko jakiej wielkości będzie matryca?
ot to jest pytanie![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Podobno te 50mpx będą interpolowane z 13mpx.
Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
grzeSiuu, jeśli zamiast 50mpx będzie faktycznie tylko standardowe 13mpx to i rozmiar matrycy będzie prawdopodobnie standardowy. Więc nie ma się czym podniecać.
jaki jest dla Ciebie standardowy?
wg mnie "Twoje standardy" się zacierają.
ostatnio pojawiają się rozmiary matryc 1/2.3" i większe w telefonach... a to są wg mnie standardy raczej kompaktów i kompaktów ambitniejszych....
więc jednak będę się upierał, że w tym przypadku rozmiar ma znaczenie![]()
Nie wiem czemu sądzisz, że akurat ten telefon będzie miał dużą matrycę. Właśnie co najwyżej na takie 1/2.3" można się nastawiać w tym przypadku, czyli nic nowego. Do Lumii 1020 z sensorem 2/3" się nie umywa.
hmm nic nie pisałem, że będzie lub sądzę.
zadałem tylko pytanie jakiej wielkości będzie, ponieważ interesuje się telefonami pod względem fotograficznym.
po drugie "1/2.3" czyli nic nowego" ma tylko kilka modeli telefonów... chyba tylko xperia z1 w górę i galaxy S zoom. więc na dzień dzisiejszy, to jednak jest "duża" matryca w telefonachi nie jest standardem.
lumia 1020 z 2/3", to nic innego jak 1/1.5'' wielkość matrycy. sam mam nokię 808 pv i tu jest sensor 1/1.2'' ciut większy ale dalej w okolicach standardów ale standardów w aparatach fotograficznych a nie w telefonach.
piszę to wszystko jako ciekawostkę. nie każdy w ogóle zwraca na to uwagę i ciężko takie informacje wyczytać ze specyfikacji.
a najciekawszą informacje wyczytałem w necie, że bodajże sony ma wsadzić 1'' matrycę w telefon i to będzie ciekawostką na miarę sensacji.
no i oczywiście nie zawsze rozmiar się liczy ponad wszystko.
z własnego doświadczenia wiem, że lumia 1020 mimo mniejszej matrycy robi lepsze zdjęcia od nokii 808 pv![]()