Nowe foty i trochę danych...http://www.43rumors.com/ft5-new-imag...panasonic-gx7/
Nie zwracałem wcześniej uwagi na ten korpus, ale zapowiada się naprawdę ciekawie. I co najważniejsze - będzie dużą konkurencją dla e-p5, co dla nas, użytkowników, jest bardzo dobrą informacją.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 2
Odchylany wizjer? Wygląda na to, że Panas poszedł na całość i próbuje (z powodzeniem) ośmieszyć Olka (vide E-P5).
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Witam !
Migawka 1/8000 s jest ok.
Ciekawe jakie DR i jak wypadnie wysokie ISO.
Jaka bedzie faktyczna jakosc obrazu z tego aparatu.
Jak wypadnie filmowanie i jak szybko bedzie pracowal AF.
W sumie bajery i wodotryski mnie nie interesuja ale to co jest
najbardziej potrzebne aby zdjecie zrobic i sie przy tym nie narobic
Co do ceny jak wywala to kwotowo w kosmos to zacheca ludzi do kupowania u konkurencji.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
AF już od dawna nie jest problemem, więc w GX7 pewnie gorzej niż w GH3 lub G6 nie będzie.
Cena (999 Euro) chyba taka sama jak GX1 na starcie więc za rok będzie za 500 Euro
Oby tylko matryca była na poziomie GH3 to będzie dobrze.
Wygląda na to, że faktycznie będzie stabilizacja. Do 20/1.7 i 45/1.8 jak znalazł.
Ale to dopiero jak ceny polecą w dół, jak to u Panasonica bywa
Szkoda tylko, że ekran nie jest obracany, a tylko wychylany, ale za to jest wi-fi to sobie można pomóc telefonem jak aparat jest w pionie na statywie.
wygląda jak Sony NEX6![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
ŁADNY
Wygląda na to, że wzorem Fuji ktoś w Panasoniku poczytał opinie o GX1 i poprawił następcę.
Dodali wizjer, odchylany ekranik o sporej rozdzielczości, szybszą migawkę, tryb cichy, focus peaking dla manuali bo na GX1 ciężko się ostrzy. Chyba jest też większy - miarki w oku nie mam ale chwyt wydaje się głębszy i przyciski funkcyjne z tyłu są chyba szersze i wystające.
Ciekawa sprawa z tą stabilizacją? informacja wydaje się wiarygodna...
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Na początku wątku jest porównanie i jest znacznie dłuższy i trochę wyższy niż GX1. Nie ma odniesienia do grubości obu puszek. Jednak generalnie po przygodzie z GF2 nie mam jakoś przekonania do Panasa.
A czy ładny to kwestia gustu. Dla mnie na przykład ładny jest OM-D i to srebrny mimo , że dla wielu jest strasznie brzydki![]()
Ostatnio edytowane przez Jd ; 30.07.13 o 20:00
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)