Stabilizacja w korpusie Lumixa to jest coś. Z obiektywem 20/1.7 będzie super. No i wydaje się być ładny i funkcjonalny. Będzie za co chwycić.
Stabilizacja w korpusie Lumixa to jest coś. Z obiektywem 20/1.7 będzie super. No i wydaje się być ładny i funkcjonalny. Będzie za co chwycić.
Ludzie, nie będzie żadnej stabilizacji w korpusie. Co Panas powie? Że się pomylił, promując od lat stabilizację optyczną w obiektywach? Stabilizacja w korpusie to nie jest rzecz, na którą wszyscy rzucają się jak Reksio na salceson (mimo, że jest pożądana z praktycznego punktu widzenia), więc Panas nie wykona tak ryzykownego ruchu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Też mi się to wydaje nieprawdopodobne, ale wielu podaje to już jak niemal pewniak, na czele z 43rumors.com
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
Nie traktuję. Może ktoś puścił taką plotkę i wszyscy pochwylici, kto wie.
Sony też ma pokazać stabilizację w NEXach więc nie byłbym taki pewny, że GX7 nie będzie jej miał.
Panasonic stabilizację stosuje w kamerach, czy kompaktach. Tak więc też wiadomo, skąd by ją wziął.
Korpus ładny, ale strasznie mi się kojarzy z Fuji.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Poza tym obiektyw bez stabilizacji można sprzedać w tej samej cenie co stabilizowany, a stabilizacja matrycy to dodatkowa wartość korpusu, więc i finansowo może to być korzystniejsze dla firmy, zwłaszcza że dla niektórych (np. dla mnie) będzie to argument odciągający ich od Olka. Kluczowa będzie tu jakość matrycy, bo jak wsadzą to co zawsze to czarno to widzę...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb