Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Ładna duża torba

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Ładna duża torba

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    potrzebna jest ładna duża torba fotograficzna dla chłopca.

Wszystie rupiecie nie mieszczą się w olkowej torbie graniastej i potrzebna jest większa. Musi zmieścić małego Nikona, Tamrona 17-50, Nikkory 35 i 105 i najlepiej jeszcze jakiś jeden. Do tego 1 a najlepiej 2 lampy błyskowe.

Byłoby super gdyby poza użytecznością miała fajny wygląd i nie była typowym nudnym fotoklockiem.

Może jakieś Domke czy Billingham byłoby OK? Może jakieś inne? W jakiej wielkości? Nie znam się na tym i byłbym wdzięczny za podpowiedź.

Skoro cena Timbuka Ci nie odpowiada to Billinghama raczej też nie Może jakiś Crumpler?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Bierz Mekko

Choć przy takiej ilości sprzętu, to brałbym plecak... Wygodniej.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Faktycznie te Reportery fajne i niedrogie.
    Ja długo szukałam babskiej fajnej torby, żeby sprzęt do niej wszedł i oprócz tego kilka innych niezbędnych w kobiecej torbie akcesoriów (parasolka, wasserwaga, kombinerki i książka). Po długim czasie zdecydowałam się na Crumplera, któraż to torba okazała się zupełnie niepraktyczna.
    Od paru miesięcy noszę zwykłą, niefotograficzną dużą torbę, do której mieści się moja stara fotograficzna torba lowepro, i pozostaje mnóstwo miejsca na inne akcesoria, nie tylko fotograficzne.
    Crumpler leży na karnym jeżyku.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

W czasach błędów i wypaczeń nosiłem ciężary w Kata T-216. Mieścił się w niej E-3 z 12-60, 50-200SWD i 7-14. Wejdzie tez od biedy lampa. Po wypróbowaniu kilku toreb i plecaków ta torba jako jedyna nie powodowała bólu mojego kręgosłupa przy długim noszeniu. Ma łatwy dostęp do środka, zewnętrzna kieszeń na najczęściej zmieniany obiektyw (mieści ZD 7-14). Wada to np. brak miejsca na butelkę z wodą. Dziś jej następcą jest chyba Kata PL-LT-317. Czy jest ładna to już sprawa oceniacza
    The question is: What is a Mahna Mahna?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Wszystie rupiecie nie mieszczą się w olkowej torbie graniastej i potrzebna jest większa. Musi zmieścić małego Nikona, Tamrona 17-50, Nikkory 35 i 105 i najlepiej jeszcze jakiś jeden. Do tego 1 a najlepiej 2 lampy błyskowe.
    Tyle sprzętu to ja mieszczę w plecaku. Ale skoro ma być torba...

Byłoby super gdyby poza użytecznością miała fajny wygląd i nie była typowym nudnym fotoklockiem.
    ... to szukałbym zwykłej torby. Może coś usztywnionego, z grubego szarego płótna z nutką militarną (troki, klamry, dodatkowe obszycia, itp.).

Ale przede wszystkim sprzęt zapakowałbym w insert - usztywniony i gąbczasty wkład na sprzęt fotograficzny. Ja jako insert stosuje ostatnio coś takiego (funkcjonuje pod nazwą Tom B4):

Do porównania co mieści się w takiej torebce (zamiennie rzecz jasna): duże body (np. E-3) / ZD 40-150 razem z lampą FL-36 / 2x FL-36 / E-PL1 z zapiętym ZD 14-54. W tej chwili mam takie trzy. Dzięki temu mogę skalować ilość wkładów w plecaku/torbie. Torebka ma także pasek naramienny, mocowanie na pasek (przy spodniach) i przednią przegrodę na małe dodatki (można bezpiecznie schować dekielek albo filtry do obiektywu). Uznałem, że to dużo wygodniejsze niż targanie specjalizowanego fotoklocka.