Wszystkie zdjęcia wywołane bezpośrednio z RAWów w OM 2.0 bez jakichkolwiek korekcji
Szkoda, że nie można zamieszczać na forum większych wersji
Zapraszam do komentowania
..cdn...![]()
Wszystkie zdjęcia wywołane bezpośrednio z RAWów w OM 2.0 bez jakichkolwiek korekcji
Szkoda, że nie można zamieszczać na forum większych wersji
Zapraszam do komentowania
..cdn...![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Zdecydowanie za ciemne.
ciemno wszędzie, co to będzie, co to będzie.
było sobie życie
Dlaczego nie jestem zaskoczony .... nie wiem co macie z monitorami. Sprawdzałem na 3 LCDkach i wszędzie bylo ok ... poza tym zdjęcia są jako LOW-kEY.
Pozdrawiam, Robert
U mnie też ciemno. Rozumiem zamysł, ale trzeba było podciągnąć prawą stronę histogramu, tak by pozostawić cienie jak są, ale rozjaśnić światła.
u mnie też ciemno i prawiają wrażenie niedoświetlonych. Kociak z takim pozowaniem zasługuje na więcej.
Ehh ... dobra .. wrzucę je jeszcze raz korekcją ok 0.5 EV ...
Pozdrawiam, Robert
Robert, jeśli Twoim zamysłem jest by było ciemno, to spoko. Ale mocno rozjaśnij światła (cienie zostaw). Foty będą dużo lepiej wyglądały. Samo podciągnięcie o 0,5 rozjaśni całą fotę, a IMHO potrzebny jest znacznie większy kontrast.Zamieszczone przez RobertW3D
W Low-keyu chodzi głównie o subtelną grę światła, moim zdaniem światła tu mało... Bohaterem jest kociak słodki niesłychanie, chyba jednak za mało pokazany, wszystko ginie w cieniu.
Edit: w międzyczasie dopisał się Rafał, zgadzam się z uwagami odnosnie rozjaśnienia ŚWIATEŁ.
No to jeszcze raz![]()
Same zdjęcia były wykonywane w domu przy zwykłym oświetleniu i jedynie delikatnie doświetlone FLką - światło było odbite bouncem od białej bluzki osoby trzymającej kotka (w tej sytuacji mojej Żoneczki ...)
Czy teraz jest ok?![]()
Pozdrawiam, Robert