www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
A czy ja krytykuję, a tym bardziej moralizuję? W którym miejscu? Obiektywnie opisałem pewne zjawisko i tyle. Nigdzie nie napisałem, że nie wypada wydawać swoich pieniędzy na co się chce, więc z czym masz problem?
Dywagacje to nie krytyka...
Z tym, ze generalizuejsz, zreszta nie ty jeden.
Wreszcie, ze nieco osob piszacych w tej kwesti, wie co jest lepsze dla zupelnie obcej im osoby, i z gory zaklada czego ktos nie potrzebuje, albo co jest przerostem formy nad trescia.
I biadola jakie to bezsensowne wybory ludzie dokonuja, jeszcze raz powtorze ich kasa ich sprawa i nic do tego.
Zreszta zapomnial wol jak cieleciem byl, i wszyscy urodzili sie jako super fotografowie z jasno sprecyzowanymi pogladami, a moze z tych "niedzielnych" pstrykaczy kogos mocniej wciagnie he?
pozdro
Na facebooka sporo ludzi wrzuca zdjęcia z telefonu komórkowego, czy tabletu.
Coraz więcej takich widzę.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Gdybym generalizował, to musiałbym stwierdzić, że kupowanie drogich aparatów do zdjęć wymagających dużo tańszych urządzeń dotyczy wszystkich użytkowników entry-leveli w kicie. A nie stwierdziłem, że wszystkich, tylko że większości, co jest akurat prawdą. Inaczej mielibyśmy miliony doskonałych fotografów z rebelami z ciemnozumem.
Innymi słowy: tak, istnieje pewna grupa ludzi, będących w mniejszości, którzy faktycznie wycisną z tego rebela więcej, niż mogliby wyciągnąć z dobrego kompakta.
---------- Post dodany o 22:46 ---------- Poprzedni post był o 22:40 ----------
A co ma z tym wspólnego moja wypowiedź?
j.w.
Do mnie pytanie? Jeśli tak, to w związku z czym akurat do mnie?
Mam taki sam dowód, jak na to, że większość ludzi ma wątrobę. Na każdą osobę, która żyje bez tego organu, jestem w stanie pokazać siedem miliardów innych osób, które wątrobę mają. Jeśli pokażesz mi jedno zdjęcie wykonane przez niedzielnego użytkownika kitowego rebela, którego nie da się zrobić kompaktem, wówczas pokażę Ci tysiąc razy więcej gniotów autorstwa takich właśnie użytkowników, które da się zrobić nawet komórką. Jakby na to nie spojrzeć, większość będzie po mojej stronie.
To ja może o kilku sprawach...
Na wstępie przepraszam za brak zdjęć z wczoraj (które obiecałem). Niestety jestem przyciśnięty robotą i zdarza mi się zasnąć na fotelu i obudzić porannym budzikiem, bądź krzykiem żony, zdenerwowanej, że znowu zasnąłem "gdzie popadnie". Obiecuję poprawę i dorzucenie fotek dzisiejszego wieczora.
Jeśli natomiast chodzi o dyskusję dot. tego czy warto kupować drogą lustrzankę nie mając odpowiedniej wiedzy i co najważniejsze nie planując jej pozyskania to nie ma się co sprzeczaćOczywistym jest, że to sprawa osób kupujących te sprzęty i wydających pieniądze ale nie ma nic złego w skomentowaniu czy odniesieniu się do tego tak jak zrobił to epicure. O czymś trzeba przecież rozmawiać. Inaczej nie moglibyśmy komentować koncertów, filmów, wydarzeń sportowych, bo to przecież sprawa tenisisty czy się w mecz zaangażował, piosenkarza czy chciało mu się wnieść na wyżyny, itp., itd.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5