Wiecie co jest najśmieszniejsze w tej całej dyskusji, że miał być Nikon a jest OM-D, że była dyskusja o obiektywach, w końcu jednak zeszła na lustrzanki i celowość ich zakupu a teraz widzę, że już torami ładnej pani od kwiatów jedziemyHmm..
Wiecie co jest najśmieszniejsze w tej całej dyskusji, że miał być Nikon a jest OM-D, że była dyskusja o obiektywach, w końcu jednak zeszła na lustrzanki i celowość ich zakupu a teraz widzę, że już torami ładnej pani od kwiatów jedziemyHmm..
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Ja też kiedyś spotkałem w Zoo we Wrocławiu. Blondynka długie włosy, ubrana w obcisły skórzany kombinezon, na szyi D5-tka. Chciałem pogadać ale niestety miała już zapiętą długą lufę![]()
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Kiedyś dwóch kolegów posiadaczy D90 z przypiętymi 18-105 pytało mnie się co ja mam za profesjonalny sprzęt bo w moim ZD 40-150 (podpiętym do E-520) tak się mordka wysuwała.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
muszę przyznać ze om-d niegłupia maszynka może nie idealna ale na pewno nie przeszkadza w fotografowaniu. Uparłem się aby 90% zdjęć robić w jpg ale to trudne zadanie, dalej szukam optymalnych ustawień. Lustrzanka bardzo na tak ale tylko na intymne spotkania bo z dzieciakami, klamotamito już troche duzo. Mnie też bardzo podobają się kobiety z dużymi aparatami w ciekawych pozach ;P
???
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Witam !
Przeczytaj jeszcze raz wlasny wczesniejszy post w jaki sposob opisales ludzi co kupuja lustrzanki
Zrobiles z nich wielbladow co dzwigaja nieporeczne kloce oraz okresliles ich, ze dali sie podpuscic...
bo nie kupili prostego kompakta do kieszeni...
Jezeli w tym co napisales nie widzisz OCENY LUDZI to moze ktos Ci podpowie w tej sprawie.
Piszac o dziewczynach z lustrzankami podalem tylko prosty przyklad, ze wielu osobom noszenie wiekszego
aparatu od pen-a naprawde nie przeszkadza a problem niedogodnosci posiadania lustrzanki czy nieco wiekszego aparatu od pen-a
jest sztucznie rozdmuchiwany aby ludzie kupowali te mniejsze aparaty, ktore zostaly wyprodukowane w duzych ilosciach i zalegaja na polkach.
W wielu przypadkach ludzie sa swiadomi swojego wyboru i zdaja sobie sprawe z tego dlaczego wybor padl na taki a nie inny aparat.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Jak na sprawdzianie z matematyki napiszesz "2 + 2 = 5" i ktoś powie Ci, że napisałeś "2 + 2 = 5" to nie znaczy, że ten ktoś Cię ocenił, tylko że stwierdził fakty. Ja stwierdziłem fakt, że ludzie używający trybu auto w lustrzankach to ZAZWYCZAJ ludzie nie potrzebujący sprzętu o takiej jakości obrazu i możliwościach fotograficznych, a kupili go tylko dlatego, że taki jest trend. Nie ma tu żadnego wartościowania ani oceny, czy ich wybór jest słuszny, czy nie. Chcieli, to kupili...
Zastanów się dobrze, czy aby na pewno chcesz z tym polemizować.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Aparat... małpka.
Tak już na serio. Nie ma znaczenia jakim aparatem robimy zdjęcia. Ważne żeby nie przeszkadzał on w robieniu zdjęć. Reszta to kwestie indywidualne i dopasowanie sprzętu pod rodzaj zdjęć jaki chcemy robić.
Wiele osób demonizuje wręcz kwestie że drogi aparat robi lepsze zdjęcia.
Faktem jest że aparat robi tak dobre zdjęcia jak operator który go trzyma w ręce.
Osiem1984 gratuluje zakupu i życzę samych udanych kadrów.
PS.
Tak już całkiem serio. Najlepiej połączyć dobry aparat i umiejętności. Wtedy zamiast kopać się z koniem (aparatem) można się skupić na samych kadrach.
Ostatnio edytowane przez Jaack ; 9.07.13 o 16:49