Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Morawy 2013 - mini zlot pijacko fotograficzny

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Odp: Morawy 2013 - mini zlot pijacko fotograficzny

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Ale ja mówię o informacjach o tym, jak trafić w NIEODPOWIEDNIE miejsca
    To ile wyście tej Beherovki wytrąbili, że tafić nie mogliście?
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sepi19 Zobacz posta
    To ile wyście tej Beherovki wytrąbili, że tafić nie mogliście?
    Bacherowka Becherowką ,ale jakie wina tam w piwniczkach podają... a jaką śliwowicę pędzą...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Chętnie bym do takiej winnej piwniczki zajrzał
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Chętnie bym do takiej winnej piwniczki zajrzał
    Nie ma sprawy - zrobię rozeznanie i coś sie zorganizuje...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Nie ma sprawy - zrobię rozeznanie i coś sie zorganizuje...
    Super
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Bacherowka Becherowką ,ale jakie wina tam w piwniczkach podają... a jaką śliwowicę pędzą...
    Oj tak - śliwowica pierwsza klasa, jak widać poniżej miałem okazję skosztować, we wspaniałych okolicznościach. Pracy przy pielęgnacji winorośli również . Wybaczcie prywatę ale bardzo lubię te zdjęcia. Ich bohaterami są ludzie pracujący na polu, szczególnie sympatyczna, urocza, pracowita i gościnna Anna. Warto było pojechać te zaledwie kilkaset km choćby tylko dla takich sytuacji... Autorem zdjęć, na których jestem ja jest Wieprz. Zacny z niego fotograf i kompan podróży!

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Oj tak - śliwowica pierwsza klasa, jak widać poniżej miałem okazję skosztować, we wspaniałych okolicznościach. Pracy przy pielęgnacji winorośli również . Wybaczcie prywatę ale bardzo lubię te zdjęcia. Ich bohaterami są ludzie pracujący na polu, szczególnie sympatyczna, urocza, pracowita i gościnna Anna. Warto było pojechać te zaledwie kilkaset km choćby tylko dla takich sytuacji... Autorem zdjęć, na których jestem ja jest Wieprz. Zacny z niego fotograf i kompan podróży!

Nie mów żeście na SAKSY pojechaliI...?

Ta z sakwą to Anna? Zdrowo wyglada, i robotna ...
    Przestaję sie dziwić że żadnych różowych i czerwonych firanek nie zauważaliście.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 18.06.13 o 23:45

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Na razie nie wrzucam zdjęć bo jeszcze przez parę dni będę miał monitor z wbudowanym filtrem zmiękczającym Dorzucę jednak opisek.

Wrzucone przez Karola fotografie barwne, dokumentujące przygody agrarno-etanolowo-miłosne, zostały wykonane na północ od Mikulova przy jednym z malowniczych szlaków wijacych się w okolicy tzw. Morawskiego Morza, czyli sztucznego zbiornika wodnego, o którym wspominał sepi 19.

W piekącym słońcu od wielu godzin pokonywaliśmy morderczą trasę trawersującą stromym zboczem. Nie widzieliśmy kozic górskich, co jest dowodem na to, że było ekstremalnie stromo i wszystkie pospadały i się pozabijały. Na śmierć.

Nagle Karol, obdarzony sokolim wzrokiem i najdłuższym obiektywem, wypatrzył stado robotników rolnych. Półnagie muskularne ciała połyskiwały w popołudniowym słońcu pomiędzy krzewami winorośli. Pochyleni nad motykami, w znojnym trudzie wydzierali chwastom skiba po skibie, kolejne hektary żyznej morawskiej ziemi. (A winnica miała tych hektarów 120). Nawet nie zauwazyli gdy Karol zwinny jak puma, raz po raz pewną ręką wciskał spust migawki. Wasilij Zajcew rozpłakałby się ze wstydu gdyby żył, widząc ten stalowy uchwyt dłoni i długą lufę, która ani drgnęła - jak przyspawana do muskularnych ramion.

Wasilij jednak zmarł mnie więcej wtedy, gdy rodziła się Ania. Doskonale widoczna na Olympusowym ekranie HyperCrystal, od razu przykuła uwagę winogronowego paparazzo. Karol, a w ślad za nim ja, pomknął jak gepard przez jakieś pokrzywy i niemiłosiernie poplątane krzaczory. Po chwili znaleźliśmy się pomiędzy motykarzami. Okazało się, że niemal wszyscy są Słowakami, w dodatku mówiącymi łamaną polszczyzną. Karol był w swoim żywiole. Wciąż fotografując nawiązał żywą dyskusję na temat metod pielęgnacji winorośli, efektywnych technik motykowania, sytuacji gospodarczej Słowacji i niereglamentowanego wyrobu destylatów owocowych. Zwłaszcza ten ostatni temat wywołał ożywienie u naszych gospodarzy. W ślad za Anią i jej kaloszami poczłapaliśmy do zielonej przyczepy, w której urządzone było zaplecze socjalno-barowe. Jako kierowca, nie mogłem skosztować śliwowicy, ale jak widać na zdjęciach Karolowi bardzo smakowała. Na tyle, że nie poprzestał na jednym kieliszku.
    Byłem pod ogromnym wrażeniem niebywałych umiejętności interpersonalnych mojego towarzysza podróży. Sposób w jaki radził sobie z nawiązywaniem kontaktów z tymi ludźmi, z zachęcaniem ich do pozowania, był niesamowity. Gdybym miał na głowie kapelusz, to z pewnością bym go wtedy uchylił.

dobranoc
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Zajebiste dwa ostatnie zdjęcia - 25 i 26
    Na 25 Karol strzela klina, na 26 Anna ? odfajkowuje ilość kolejek
    BTW Beherovki. To trochę bliżej mnie. Albo całkiem blisko. Jak się jedzie do Bardejova, to po drodze mijamy właśnie miasto / wieś Becherov, gdzie ten przedni trunek się produkuje

---------- Post dodany o 07:22 ---------- Poprzedni post był o 07:18 ----------

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Na razie nie wrzucam zdjęć bo jeszcze przez parę dni będę miał monitor z wbudowanym filtrem zmiękczającym Dorzucę jednak opisek.

Wrzucone przez Karola fotografie barwne, dokumentujące przygody agrarno-etanolowo-miłosne, zostały wykonane na północ od Mikulova przy jednym z malowniczych szlaków wijacych się w okolicy tzw. Morawskiego Morza, czyli sztucznego zbiornika wodnego, o którym wspominał sepi 19.

W piekącym słońcu od wielu godzin pokonywaliśmy morderczą trasę trawersującą stromym zboczem. Nie widzieliśmy kozic górskich, co jest dowodem na to, że było ekstremalnie stromo i wszystkie pospadały i się pozabijały. Na śmierć.

Nagle Karol, obdarzony sokolim wzrokiem i najdłuższym obiektywem, wypatrzył stado robotników rolnych. Półnagie muskularne ciała połyskiwały w popołudniowym słońcu pomiędzy krzewami winorośli. Pochyleni nad motykami, w znojnym trudzie wydzierali chwastom skiba po skibie, kolejne hektary żyznej morawskiej ziemi. (A winnica miała tych hektarów 120). Nawet nie zauwazyli gdy Karol zwinny jak puma, raz po raz pewną ręką wciskał spust migawki. Wasilij Zajcew rozpłakałby się ze wstydu gdyby żył, widząc ten stalowy uchwyt dłoni i długą lufę, która ani drgnęła - jak przyspawana do muskularnych ramion.

Wasilij jednak zmarł mnie więcej wtedy, gdy rodziła się Ania. Doskonale widoczna na Olympusowym ekranie HyperCrystal, od razu przykuła uwagę winogronowego paparazzo. Karol, a w ślad za nim ja, pomknął jak gepard przez jakieś pokrzywy i niemiłosiernie poplątane krzaczory. Po chwili znaleźliśmy się pomiędzy motykarzami. Okazało się, że niemal wszyscy są Słowakami, w dodatku mówiącymi łamaną polszczyzną. Karol był w swoim żywiole. Wciąż fotografując nawiązał żywą dyskusję na temat metod pielęgnacji winorośli, efektywnych technik motykowania, sytuacji gospodarczej Słowacji i niereglamentowanego wyrobu destylatów owocowych. Zwłaszcza ten ostatni temat wywołał ożywienie u naszych gospodarzy. W ślad za Anią i jej kaloszami poczłapaliśmy do zielonej przyczepy, w której urządzone było zaplecze socjalno-barowe. Jako kierowca, nie mogłem skosztować śliwowicy, ale jak widać na zdjęciach Karolowi bardzo smakowała. Na tyle, że nie poprzestał na jednym kieliszku.
    Byłem pod ogromnym wrażeniem niebywałych umiejętności interpersonalnych mojego towarzysza podróży. Sposób w jaki radził sobie z nawiązywaniem kontaktów z tymi ludźmi, z zachęcaniem ich do pozowania, był niesamowity. Gdybym miał na głowie kapelusz, to z pewnością bym go wtedy uchylił.

dobranoc
    + 100
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Fotki świetne.
    Pozdrawiam Was zlotowicze

Uprawnienia umieszczania postów