Pierwszy taki ekspeyment.
200 zdjęć po 30sec na ISO 500.
Zostawiam do oceny
Pierwszy taki ekspeyment.
200 zdjęć po 30sec na ISO 500.
Zostawiam do oceny
Gwiazdy fajne, obiekt trochę jednak za mocno wypalony. Może jakieś prostsze otoczenie? Drzewa itd? Bez latarni/oświetlenia.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Gwiazdy super, tylko moim zdaniem, za dużo i za jasno z pierwszym planem. Tak jakoś przytłacza gwiazdy.No chyba że jest to zdjęcie architektury, a niebo to tylko dodatek tak przypadkiem![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
A jak się tak zapytam. Nie można było zrobić jednego zdjęcia z tej całej serii, tylko pod względem kościoła? Tak aby wyszedł normalnie nocny?![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Za Czarmaxem, ale pomysł mi się podoba.
The question is, who cares?
Chciałem przedstawić kościół trochę w niekonwencjonalny sposób.
Uznałem ze star trails w połączeniu z architektura i szerokim katem (10mm) mogą dać ciekawy efekt.
Moze troszkę przepalone ale to moje pierwsze zdjęcia gwiazd wiec jedyne co potrzebuje to bezchmurnych nocy
i z czasem będzie lepiej![]()
Mimo, że temat niekonwencjonalny to konwencjonalnie wypada zostawić budowle w takim stanie by dało się rozpoznać fakturę jej ścian. Przepalenia rażą w oczy oglądającego. Może spróbuj połączyć tylko tyle klatek kościoła ile potrzebne jest do tego by go nie przepalić. Następnie wytnij i wstaw efekt połączenia samych gwiazd.
Ps. Uprzedzając, może otwórz swój wątek autorski i pokazuj kolejne zdjęcia. "Jeden wątek - jedno zdjęcie" komentujący średnio ogarniają.
Mi tam się nawet podoba, przepały może trochę za mocne ale nieźle zaczynasz. Chętnie zobaczę jeden kadr z tych 200![]()
Teraz dużo lepiej, mi się w każdym razie podoba![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja