Po pierwsze, przeczytaj instrukcjeTa E-Systemowa jest baaardzo fajna i naprawde, wiele daje i przyjemnie sie ją czyta
Co moge, to podpowiem
Blysk zamraza, wiec przy 1/50 raczej nie poruszyszZamieszczone przez Anubis76x
Nie ustawiaj ani trybu auto, ani trybu S, bo mozesz ustawic za krotki czas i niedoswietlic zdjecia. Najlepiej tryb A, najnizsza wartosc przyslony i jak cos, to podnosisz iso. Dziala lepiej niz auto i nawet mniej z tym robotyZamieszczone przez Anubis76x
Lepsze czyli jakie?Zamieszczone przez Anubis76x
Zalezy od gustuZamieszczone przez Anubis76x
Ja mam Vivid, bo niby ladniejsze kolorki.
Ja robie w HQ, podobno jest roznica, ale dla mnie niewidoczna, a wole wiecej zdjec na karcieZamieszczone przez Anubis76x
Redukcja szumow? Wlaczona? Po co?Zamieszczone przez Anubis76x
wlaczaj ja do zdjec z dlugim czasem naswietlania, w nocy np. A tak to wylacz, bo uniemozliwia zdjecia seryjne.
Na poczatek moze byc, mozesz zmienic na opcje nr 2, czyli centralnie wazony - to, co w centrum kadru najbardziej wplywa na ekpozycje.Zamieszczone przez Anubis76x
Czyli zwykly AF. Do obiektow w ruchu uzywaj AF-C. MF to reczne, fajne do zabawy, jak sie ma dobry wzrokZamieszczone przez Anubis76x
I dobrzeZamieszczone przez Anubis76x
Wrzuc w Google haslo "braketing" albo znajdz w instrukcji.
Punkt AF... Wez srodkowy, nie bedzie niespodzianek. Jak cos, to mozna przekadrowac.Zamieszczone przez Anubis76x
Suchar, jpg przy kazdym nadpisaniu sie traci na jakosci... Taki format![]()