Zastanawiam się, czemu nie podchodzisz bliżej i nie robisz szeroką ogniskową.
Zdjęcia zyskałyby na dynamice i były bardziej uporządkowane kadrowo budując wieloplanowość.
Zastanawiam się, czemu nie podchodzisz bliżej i nie robisz szeroką ogniskową.
Zdjęcia zyskałyby na dynamice i były bardziej uporządkowane kadrowo budując wieloplanowość.
Mi podobają sie oba, ale jakby to B&W mocniej przemawiało... Tak - drugie jest zdecydowanie lepsze.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Oba bardzo Twoje w wyrazie.
Pierwsze czaruje pastelową kolorystyką (swoją drogą, jak Ty to robisz, że nawet stare cegły wyglądają jak z Konica Baby Film? ) ) a drugie jest bardziej dynamiczne. Tym bardziej, że dziewczynka ma "z górki"
PS
Diaboligue ma znów rację, jeśli dobrze sie przyjrzeć to pespektywa jest lekko spłaszczona, szerszy kąt dałby bardziej przestrzenny obraz.
Mnie się podoba bo ja lubię obrazki ze spłaszczonymi planami ale np. Rafał miałby tu obiekcje![]()
Oba zdjęcia zrobione są na 14 mmWięcej nie mam. Cóż jeszcze mogą zrobić? Podejść bliżej, ok, ale tu akurat chciałam pokazać ten bajzel w tle (dachy i oficyny). Pierwsze zdjęcie trochę cropowałam, może stąd wrażenie płaskości... nie wiem. Nie potrafię obiektywnie tej płaskości ocenić. Na pewno nie wynika z użycia długiej ogniskowej, to by było wręcz niemożliwe na tej ciasne uliczce.
Już prędzej spodziewałam się, że zarzucicie mi walące się ściany (które w realu też się walą)
Dzięki za przemiłe, poranne wizyty![]()
Ostatnio edytowane przez aga_piet ; 31.05.09 o 11:41
Mi bardziej wersja B&W ale sam nie wiem czemu
fajnie że można wyobrazić sobie realną sytuacje, związaną z tym co dzieje się na zdjęciu.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Napisałem przecie, że mała ma z górki
14mm, powiadasz?
Pewnie się zasugerowałem postem Diabolika bo dopóki go nie przeczytałem to nie widziałem niczego, co by sugerowało płaskość sceny
Wygląda na to, że jestem podatny na sugestięSerio, akapit o spłaszczonej perspektywie dopisałem po lekturze postu
Daje do myślenia...
Ale coś w tym musi być, bo już nie po raz pierwszy ktoś mi pisze, że nie podeszłam za blisko, podczas gdy był to w większości przypadków szeroki kąt, i to na szerszym końcu. I Rafał mi to pisał, i diabolik w innym zdjęciu. Nie wiem, skąd to wrażenie...Może robię zbyt szerokie kadry, bo przeważnie zależy mi na zmieszczeniu otoczenia? Któż to wie...
Kup 9-18, pofoć nim to zobaczymy![]()
na tym B&W tez moglas wystemplowac te nalepki na skrzynce pradowej.
troche mi do tej stylizacji nie pasujo
![]()