No matus moja... skonczylem odrabiac zaleglosci
Tyle razy sie zastanawialem, do czego cie tu porownac, co mi te wszystkie kadry tczewskie przypominaja. Wszystkie te zakatki Tczewa, Gdnaska i calej tej okolicy.
Nie zadne konkretne miejsca czy sytuacje, ale calosc. W koncu mam!!!
Ty jestes Jan Jakub Kolski tyle, ze Fotograficzny !!! Tak jak jego wczesne filmy nie za bardzo do mnie gadaly, tak kazdy nastepny coraz lepszy, coraz to inszy i jeszcze mocniejszy.
Tak samo u ciebie - kadry nie krzykliwe, wrecz ciche, ale jak dotrze i czleka wspomnienia dopadna, to na kolanach sie ocknac mozna. Masz ty kobieto moc, ktorej ci coraz bardziej zazdroszcze. Nie wiem, moze to przesyt tym wszystkim pieknym wokol, tym nowoczesnym, albo zwykla nostalgiczna sie wlaczyla. Cholera wie. Pewnie na starosc mnie starosc doganiaKurde... mimo, zem z miasteczka - malego, bo malego, to pamietam kowala, ktory oparl sie blokowisku i calej tej "cywilizacji" i mial szope po drugiej stronie ulicy i konie podkuwal. Nie jakis artysta - zwykly kowal. Teraz to nawet nie jest inny swiat - wydaje sie, ze to calkiem inna planeta byla albo jakis stary, niewyrazny film, ktory najpewniej mi ktos opowiadal, jak bylem maly...
Dobra - zaczalem przynudzac i to na trzezwoTrzeba isc spac.
Jak juz wspominalem - ciesze sie, ze jakby wiecej fotek niz jakis czas temu moge poogladac w twoim watku![]()