Strona 258 z 397 PierwszyPierwszy ... 158208248256257258259260268308358 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.571 do 2.580 z 3962

Wątek: Z deszczu wyżęte moje miasto

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: Z deszczu wyżęte moje miasto

Tak, widać biedę ale też widać, że te domy wyglądają jakby były opuszczone. Jeżeli mieszkają w nich ludzie to albo są bardzo wiekowi i nie mają siły na nic albo sie im po prostu nie chce nawet skosić trawy. Trudno to ocenić na podstawie zdjęć - w mojej okolicy też spotykam kilka takich domostw ale to są pustostany i nikt w nich nie mieszka.

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Wyglądają malowniczo, podobne chałupki gdzieniegdzie można spotkać i tu, na Zachodzie, ale tak samo budzą smutek. Ci starzy ludzie mają gdzieś rodziny, które przypominają sobie o babci, gdy nadejdzie wiadomość o śmierci.

Zauważyliście, gdy trafia nas awaria zasilania i nie działa telewizor, lodówka, lampa, jak wiele jest czasu i nie wiadomo, co z nim zrobić? A to tylko na chwilę pożeracze czasu przestali działać .
    pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Święta, święta i po świętach Anka, miło mi że ktoś tak sobie zaszedł z nadzieją - dzięki
    Czasu brak na okiełznanie fot. Poniżej mała wrzutka z Parku Europejskiego pod Wilnem. To nie relacja ino moje luźne refleksje. Kilkadziesiąt rzeźb rozrzuconych po lesie, czasem bardzo inspirujących, niekoniecznie znajdujących zrozumienie u wszystkich zwiedzających Samych rzeźb nie wrzucę bo to czysta dokumentacja (chyba że kogoś bardzo interesuje ).
    Te dwa pierwsze to "Telewizja ogórkowa" lub "Szklana pogoda" - jak kto woli. To ostatnie to takie tam... o równi pochyłej lub jakimś innym zejściu
    Wkrótce wrzucę parę chatek i drzwi z Suwalszczyzny - ileż tam tego bogactwa!
    Rozbestwiłaś mnie swoimi fotami, i teraz zbierasz żniwo
    Te trzy wyglądają jak zrobione, ot tak od niechcieja -
    pierwsza: miejsce fajne, młoda jakby nie bardzo zorientowana
    druga: tu wszystko gra, sammiodek
    trzecia: ta geometyczność, pionowości i ostrościenność prosopadłościanów aż przytłacza i człowieki tu przeszkadzają - wiesz harmonia(akordeonizm kadru).
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Fajne te zdjęcia. Nostalgiczne trochę, bo przypominają mi wakacje sprzed lat. Wakacje, w czasie których w GS-ie kupowaliśmy makaron na wagę. Chałupiny niewiele się zmieniły.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Wątek zarasta kurzem, a to niezdrowe jeśli ma się w rodzinie osobę uczuloną na roztocza Dziękuję za poprzednie komentarze.
    Dziś wrzucam kilka zdjęć z Mojej Mongolii. To miejsce pojawiało się w tym wątku wielokrotnie. Jest cudowne, wiecznie żywe, nigdy nie wygląda tak samo.
    Stan Wisły niski - jak widać. Kształty inspirują. Zdjęcia nie oddają piękna tego miejsca.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mongolia8_2012.JPG
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	139,1 KB
ID:	69074   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mongolia8_2012_2.JPG
Wyświetleń:	61
Rozmiar:	136,3 KB
ID:	69075   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mongolia8_2012_3.JPG
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	113,5 KB
ID:	69076   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mongolia8_2012_4.JPG
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	134,3 KB
ID:	69077  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mongolia8_2012_5.JPG
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	91,5 KB
ID:	69078   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mongolia8_2012_6.JPG
Wyświetleń:	65
Rozmiar:	153,8 KB
ID:	69079  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    278
    Moja galeria

Wątek zarasta kurzem, a to niezdrowe jeśli ma się w rodzinie osobę uczuloną na roztocza Dziękuję za poprzednie komentarze.
    Dziś wrzucam kilka zdjęć z Mojej Mongolii. To miejsce pojawiało się w tym wątku wielokrotnie. Jest cudowne, wiecznie żywe, nigdy nie wygląda tak samo.
    Stan Wisły niski - jak widać. Kształty inspirują. Zdjęcia nie oddają piękna tego miejsca.
    czemu z Mongolii ?? nie kumam....
    "Zdjęcia nie oddają piękna tego miejsca" no i cała filozofia na tym polega żeby dążyć do perfekcji->oryginału.....fotka nie potrafi tego co nasze oko....ale mnie się podobają !!
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Tropic, mam takie miejsce w pobliżu, po drugiej stronie Tczewa. Nazywamy je Mongolią bo tam są takie bezkresy. Pastwiska i długo długo nic. A że leży toto nad Wisłą, na wałach, to im bliżej brzegu, tym więcej się dzieje.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Tropic, mam takie miejsce w pobliżu, po drugiej stronie Tczewa. Nazywamy je Mongolią bo tam są takie bezkresy. Pastwiska i długo długo nic. A że leży toto nad Wisłą, na wałach, to im bliżej brzegu, tym więcej się dzieje.

Piękna okolica , grzeszysz przeciwko userom, nie wrzucając podobnych zdjęć 4x w miesiącu. Delta jest piękniejsza niż znana mi Wisła w Warszawie , Narew wąska, Pisa kręta. Po tych rzekach zdarzyło mi się pływać.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Piękne te kształty stworzone przez naturę, jak zwykle ładnie pokazane, najbardziej podoba mi się 2,5 i 6. Miejsce wygląda na bardzo atrakcyjne pod kątem fotołowów.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

piękne zdjęcia w całym wątku, pozdrawiam
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie