Strona 167 z 397 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.661 do 1.670 z 3962

Wątek: Z deszczu wyżęte moje miasto

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Na 2 fajnie się "ludziki "ustawiły tzn modelowo tak ;4 - bardzo klimatyczna .

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    W jedynce koloru jak dla mnie za dużo
    Patrząc na dwójkę pomyślałem - to u nich też tyle śniegu co u nas, następna myśl - takie jakieś znajome, śląskie.
    Czwórka podoba mi się najbardziej - te rzędy latarni coraz mniej wyraźne, coraz bardziej we mgle. I te sanki z zaprzęgiem odjeżdżające we mgłę... Fajna to czwóreczka.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 22.12.10 o 21:18
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Ale masz fajnie w taka zime Pewnie siedzisz w domu, jak w oblezonym Leningradzie, i popijasz gorace wino z gozdzikami z Gozdzikowa
    Drugie i ostatnie trzymaja swietny klimat. Ale juz chyba nie macie tak zimno, co? Zreszta Ty blisko morza, to raczej nie masz takich ekstremow.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria
    Drugie i czwarte wpadło mi w oko, fajny klimacik na obu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dużo do gadania.
    Zacznę od trzeciego. Przykład nienagannego kadru i jednocześnie nudnego zdjęcia. Nie w tym wątku, tu się wymaga, bo to Twój wątek.
    Czwarte pięknie uchwycone, ale nie do końca podoba mi się kolorystyka. Sugerujesz ucieczkę w czarnobiałe, może to i rozwiązanie. Ale fajne są zdjęcia z małą ilością koloru, zwłaszcza o tej porze. Tu wydaje mi się, że brakuje bieli, wszędzie jakaś błękitna dominanta. Warto pokombinować.
    Drugie, mistrzostwo świata. Strasznie mi się podoba. Wszystko.Wyprane kolory, kadr, ponadczasowość. Nie wiem, czy to dziś czy jutro czy sto lat temu. Takie zdjęcia lubię oglądać. Zazdroszczę.
    pzdr
    B.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Zarowno drugie i czwarte najbardziej mi sie podoba, tylko nie moge sie zdecydowac czy bardziej tetniaca zyciem dwojka, czy tez spokoj czworki
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Bardzo mi sie podoba idea fotografowania miasta o każdej porze roku ze sztafażami naturalnymi i kreowanymi. Fotki przekazują ducha miasta i czasu.
    Ostatnie zimowe ujęcia śnieżnej pory roku przyciągają oko, oferują widzowi temat do wzbogacenia przez przemyślenia.

Osobiście, ze względu na, jak sądzę, dużą rolę postaci ludzkich w przekazie zwiększyłbym trochę ich skalę, podszedł bliżej.
    Czy ja wiem? Wydaje mi się, że z małymi postaciami w kompozycji zaczyna dominować geometria (szczególnie gdy widać smukłe lampy w tle), a człowiek, to plama, jeśli jest blisko, to wlepia się w oko, zmusza do dywagacji, co robi, gdzie sie udaje, dlaczego pochylony, itd., jego ruch rozciąga czas zdjęciu, intensyfikuje fabułę.

Ludzie pojedyńczy, nieliczni im bardziej oddaleni, tym bardziej są ozdóbką, elementem układanki kompozycyjnej. Jeśli natomiast postaci jest wiele, to co innego, tworzy się grupa, której dynamika jest zupełnie inna, co innego wtedy się dzieje. Na Twoich fotkach są pojedynczy ludzie, wydają się jakby trochę zbyt oddaleni, nie chodzi o poprzednie fajne fotki z małymi aktorami, bo to też inna para kaloszy, chodzi mi przede wszystkim o panią w czerwonym kubraku, z czerwonymi wiaderkami.

Oczywiście zasada zasadą, lecz bez przesady z tym zbliżaniem.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 25.12.10 o 16:17

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    No! Wreszcie! Czwórka zdecydowanie. Jedynka uchwycona dobrze, tylko trochę jakby za ciemno.

Poza tym bez prądu jesteś dziś? To jak Ci prądu w bateriach starczyło, to focisz oblodzone linie energetyczne... Współczuję w każdym razie, bo niewesoła sytuacja tam u Was...

Swoje fotki wrzucam na Insta

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Wszystkim czworka sie podoba,mnie jako odmiencowi dwojka.Dwojka jest najlepsza.O.

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    3 bo za ławeczką widzę zaspę a z ławeczki można się cudnie wybić. Jak potrzebujesz fazy dawaj znaka, przyjedziem z wiaderkiem
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.