Na 2 fajnie się "ludziki "ustawiły tzn modelowo tak ;4 - bardzo klimatyczna .
Na 2 fajnie się "ludziki "ustawiły tzn modelowo tak ;4 - bardzo klimatyczna .
W jedynce koloru jak dla mnie za dużo
Patrząc na dwójkę pomyślałem - to u nich też tyle śniegu co u nas, następna myśl - takie jakieś znajome, śląskie.
Czwórka podoba mi się najbardziej - te rzędy latarni coraz mniej wyraźne, coraz bardziej we mgle. I te sanki z zaprzęgiem odjeżdżające we mgłę... Fajna to czwóreczka.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 22.12.10 o 21:18
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ale masz fajnie w taka zimePewnie siedzisz w domu, jak w oblezonym Leningradzie, i popijasz gorace wino z gozdzikami z Gozdzikowa
Drugie i ostatnie trzymaja swietny klimat. Ale juz chyba nie macie tak zimno, co? Zreszta Ty blisko morza, to raczej nie masz takich ekstremow.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Drugie i czwarte wpadło mi w oko, fajny klimacik na obu
Dużo do gadania.
Zacznę od trzeciego. Przykład nienagannego kadru i jednocześnie nudnego zdjęcia. Nie w tym wątku, tu się wymaga, bo to Twój wątek.
Czwarte pięknie uchwycone, ale nie do końca podoba mi się kolorystyka. Sugerujesz ucieczkę w czarnobiałe, może to i rozwiązanie. Ale fajne są zdjęcia z małą ilością koloru, zwłaszcza o tej porze. Tu wydaje mi się, że brakuje bieli, wszędzie jakaś błękitna dominanta. Warto pokombinować.
Drugie, mistrzostwo świata. Strasznie mi się podoba. Wszystko.Wyprane kolory, kadr, ponadczasowość. Nie wiem, czy to dziś czy jutro czy sto lat temu. Takie zdjęcia lubię oglądać. Zazdroszczę.
pzdr
B.
Zarowno drugie i czwarte najbardziej mi sie podoba, tylko nie moge sie zdecydowac czy bardziej tetniaca zyciem dwojka, czy tez spokoj czworki![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Bardzo mi sie podoba idea fotografowania miasta o każdej porze roku ze sztafażami naturalnymi i kreowanymi. Fotki przekazują ducha miasta i czasu.
Ostatnie zimowe ujęcia śnieżnej pory roku przyciągają oko, oferują widzowi temat do wzbogacenia przez przemyślenia.
Osobiście, ze względu na, jak sądzę, dużą rolę postaci ludzkich w przekazie zwiększyłbym trochę ich skalę, podszedł bliżej.
Czy ja wiem? Wydaje mi się, że z małymi postaciami w kompozycji zaczyna dominować geometria (szczególnie gdy widać smukłe lampy w tle), a człowiek, to plama, jeśli jest blisko, to wlepia się w oko, zmusza do dywagacji, co robi, gdzie sie udaje, dlaczego pochylony, itd., jego ruch rozciąga czas zdjęciu, intensyfikuje fabułę.
Ludzie pojedyńczy, nieliczni im bardziej oddaleni, tym bardziej są ozdóbką, elementem układanki kompozycyjnej. Jeśli natomiast postaci jest wiele, to co innego, tworzy się grupa, której dynamika jest zupełnie inna, co innego wtedy się dzieje. Na Twoich fotkach są pojedynczy ludzie, wydają się jakby trochę zbyt oddaleni, nie chodzi o poprzednie fajne fotki z małymi aktorami, bo to też inna para kaloszy, chodzi mi przede wszystkim o panią w czerwonym kubraku, z czerwonymi wiaderkami.
Oczywiście zasada zasadą, lecz bez przesady z tym zbliżaniem.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 25.12.10 o 16:17
No! Wreszcie! Czwórka zdecydowanie. Jedynka uchwycona dobrze, tylko trochę jakby za ciemno.
Poza tym bez prądu jesteś dziś? To jak Ci prądu w bateriach starczyło, to focisz oblodzone linie energetyczne... Współczuję w każdym razie, bo niewesoła sytuacja tam u Was...
Wszystkim czworka sie podoba,mnie jako odmiencowi dwojka.Dwojka jest najlepsza.O.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
3 bo za ławeczką widzę zaspę a z ławeczki można się cudnie wybić. Jak potrzebujesz fazy dawaj znaka, przyjedziem z wiaderkiem![]()
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.