Zastanawiam się, czy to będzie działało z E-systemem.
http://www.alanwood.net/photography/olympus/t28-macro-twin-flash.html
Zastanawiam się, czy to będzie działało z E-systemem.
http://www.alanwood.net/photography/olympus/t28-macro-twin-flash.html
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Ja się na tym nie znam ale wyjście na lampy w OM jest inne niż E. Jest też inne napięcie. Musiałbyś mieć jakieś konwerter lub poszukaj w internecie bo gdzieś czytałem jak ludziska stare analogowe lampy pod cyfrówki przerabiali. Pewnie zasada ta sam tylko trzeba byłoby rozbebeszyć to urządzenie wpinane w stopkę. Z tego co mi się kojarzy tak za mgłą to na pewno chodzi o lekkie przerobienie elektronik pod napięcie czy prąd (już nie pamiętam) bo w starych lampach na stopce jest inne.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Tego się właśnie obawiałem. Dzięki za info.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Ale wiesz co? Z tego co mi się kojarzy przeróbka lampy nie była jakaś masakrycznie skomplikowana. Poszukaj w internecie.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzięki apz, na str. Olympusa jest info, że TF-22 i STF-22 nie są kompatybilne z E-3 ani z E-510.
― Ted Grant
Że co?
Ja próbowałem go z E-30, Muminek z E-M5. Wyślę zapytanie do Jack-a. Wygląda, że jest to babol , jakich kilka znalazłem na tej nowej stronie. Jak bedziesz w Chełmnie, moge zapakować swój zestaw do samochodu, a może uda sie mi sprawdzić z Muminkiem na E-3.
Musiałby by być niekompatybilny sterownik.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
― Ted Grant