Nexus 7 ma specyficzny wyświetlacz i to widać na jakimkolwiek porównaniu w youtube.
Tryby wyświetlania są w Galaxy a nie ma tego w czystym androidzie.
Syn ma taniego tableta 8", też na matrycy IPS i tam kolory są znacznie bardziej nasycone.
Nexus 7 ma specyficzny wyświetlacz i to widać na jakimkolwiek porównaniu w youtube.
Tryby wyświetlania są w Galaxy a nie ma tego w czystym androidzie.
Syn ma taniego tableta 8", też na matrycy IPS i tam kolory są znacznie bardziej nasycone.
Tak właśnie działają chińscy marketingowcy.... A właściwie to może nie tylko chińscy, a wszyscy?
Matryce IPS w istocie mają ładne i nasycone barwy, ale sama kalibracja matrycy może przybierać bardzo rozmaite formy. Te mocno nasycone zapewne sprzedają się lepiej, ale nie jestem pewien, czy autorowi wątku o to chodzi...
e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).
To nie jest tak, że są przesycone, ale po prostu w porównaniu z Nexusem 7 wypadają wyraźnie lepiej.
Można byłoby trochę posiedzieć i przygotować sobie jakiś profil pod N7, bo sama matryca zła nie jest, tylko jest dziwacznie obsługiwana.
no cóż....
w tak zwanym międzyczasie ewoluowałem do tabletu 10' (a dokładnie do galaxy note 10.1), aby następnie zajrzeć na własne konto w banku i zejść na ziemię....
Zagłębiłem się w odmętach Hadesu, a dokładnie zszedłem do pozycji ramek cyfrowych 6'-7' za około 150-250pln, aby jednak dojść do wniosku, że lepiej kupić jakiś no-name 7' tablet (który daje nieco więcej możliwości, a jest w podobnej cenie). Jednakże po przeczytaniu parunastu recenzji tanich tabletów 7' załamałem się całkowicie (sprzęt w tej cenie podobno rozpada się w rękach, a ekraniki wyświetlają obraz jakby były wysmarowane masłem) i aktualnie kupuję kupony totolotka w nadziei na trafienie przynajmniej 5 cyferek.
wasz outsider....
Kup shiru samurai 10' Power. Na portalu aukcyjnym był po 599zl z 2 kejsami w tym 1 z klawiaturą. Specyfikacja całkiem dobra i cena super.
***Olympus Stylus 1s***
Mam nexusa 7 - obrazek na nim jest ładny - nie czytam testów, nie znam się - mąż mi kupił, zabrał mnie do sklepu i porównywałam sobie z galaxy, pomacałam też różne w madia markcie w tym lenovo ale średnio się podobały.
Moje zdjęcia wyglądają na nim ładnie
Podczas całodziennej jazdy samochodem (kilkanaście godzin)i z włączoną nawigacją (google) przyklejony do szyby w dość upalny dzień trochę się nagrzał od słońca ale
śmigał( jednak wymagał podładowywania) Tablet jest bardzo fajny i porządny, nic nie trzeszczy i nie odpada, na czuwaniu i odbieraniu poczty, przeglądaniu netu spokojnie chodzi cały dzień.
Moim zdaniem jednak jeśli chcesz mieć ramkę cyfrową - kup ramkę cyfrowąLepsza fajna ramka niż tablet no-name imitujący ramkę.... tak na babską logikę
![]()