Dla 122 i 124 na pewno wartało się zmęczyć trochę. Drapieżniki z bliska też piękne, chociaż nie lubię takich ekspozycji...
Dla 122 i 124 na pewno wartało się zmęczyć trochę. Drapieżniki z bliska też piękne, chociaż nie lubię takich ekspozycji...
Ostatnio edytowane przez apz ; 13.10.13 o 23:20
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
No właśnie ptaki piękne, ale ekspozycje takie są dla mnie mocno kontrowersyjne. Zastanawiam się skąd są pozyskiwane ptaki - czy to okazy, które z jakichś przyczyn nie dawały sobie radę same w naturze, czy też schwytane (w przypadku chronionych nie wchodzi to chyba w grę) lub wyhodowane?
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Wydaje mi się, że to ptaki leczone (zatrute, złamane skrzydło itp). Takie ptaki po długim okresie rekonwalescencji raczej nie mają sznans do powrotu do natury. Ewentualnie młode, które straciły rodziców.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jesień niespecjalnie mnie urzekła ale ptaszory....![]()
Przypadkiem trafiłem na poniższe stare fotki - wrzucę z okazji zbliżającej się zimy. Te akurat były zrobione na jej pożegnanie. To taka "kontemplacja" artysty nad potęgą i pięknem gór (alp w tym przypadku. Był z nami na nartach taki prawdziwy artysta z krwi i kości jak to mówią, grafik, fotograf. Jak to artysta chodził własnymi ścieżkami i na ogół gdzieś znikał w górach. Raz udało mi się trafić na niego na jednym z szczytów i szybko pstryknąć trzy foty
144.
145.
146.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
pierwsze nawet pozbawione komentarza się broni - jednak na lewo od postaci ciemno na prawo jasno - delikatna korekta winiety i cud-miód ; )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Przeleciałem całe mydło i powidło, po prostu ekstra
gdyby drugie było w poziomie...