Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Mrówka

Awatar szafrani
    Mieszka w
    3 miasto
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    wczoraj walczyłem jak Gniewko zeby zrobić makro mrówki faraonki takiej rudej bździnki.
    1: żywa mrówka jest kiepskim modelem. zato zasady moralne powstrzymują mnie przed uśmiercaniem jej w imie sztuki
    2: duże zbliżenia z wykożystaniem obiektyów z innych aparatów sprawiają problemy
    - z ręki poruszone
    - mało światła
    - trudno zapanować nad wszystkim (chyba że ktos jest wnukiem adama słodowego i potrafi robić z klocków lego czy cegos takiego stojaki i inne ustrojstwa podtrzymujące aparat i obiektyw i dajace możliwość regulacji.
    3 jakimś rozwiązaniem jest rurka tekturowa i taśma klejąca. rurkę przycinamy do wcześniej wyliczonej długości i kleimy da sie coś z tego zrobić . problem: jak coś ruszycie wtedy można osiwieć zanim znowu wszystko ustwi sie tak jak było wcześniej ;(.
    4 makro daje duże możliwości ale sprawia sporo problemów technicznej natury.
    5: jeśli mozna coś sugerować to zaczynałbym od "mniejszych zbliżeń" i dopiero metodą krok po kroku robic coraz większe zbliżenia i bardziej skomplikowane fotk. respekt dla tych co łapią robale w locie.
    nie mam będe miał

Awatar ghost4
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: Mrówka

Cytat Zamieszczone przez monika_ch
    Mam takie pytanko Czy ktos z Was kiedys probowal zrobic zdjecie czemus tak malemu jak np. mrowka ? Nie chodzi mi rzecz jasna o to, zeby na tym zdjeciu byla widoczna jakas kropka, ale zeby mrowke bylo widac na calej wielkosci zdjecia, wraz ze wszystkimi szczegolami.. Czy to w ogole jest mozliwe ?
    Zadaj to pytanie Jemu, On jest dobry w " te klocki "
    http://www.forum.olympus.hat.pl/prof...profile&u=1126

Pozdrawiam
    Andrzej

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów