Nie tyle przenioslem, co bardziej jako świeży uzytkownik Olympusa potrzebowalem wiedzy na temat tej marki i jej produktow. Do tej pory nie uzytkowalem nic ze stajni Olympusa a widzę że istnieje świat poza Nikonem i Canonem. Na forum Nikona jestem od samego poczatku jego istnienia. Poruszylem temat OM-D w porownaniu do Fuji bo akurat mialem takie a nie inne doswiadczenia. Wywołało to oczywiscie poruszenie wsrod uzytkownikow Fuji, co jest zrozumiale. Jestem osobą, ktora jesli cos nie działa tak jak trzeba to o tym mowie, a nie staram siebie i innych przekonac ze jest dobrze. Potrafie docenic plusy i minusy - i o plusach fuji napisalem. Jesli ktos jest fanboyem - to zadne argumenty nie dotrą - dlatego nie rozwijalem tematu. Napisałem swoja opinie, a reszta niech sama wyciaga wnioski i nabywa doświadczeń.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Kilku użytkowników Fuji też tu spotkaszSiłą tego Forum jest jego otwartość i poza wątkami sprzętowymi raczej nikt nie zwraca uwagi na to czy dane zdjęcie było zrobione aparatem X czy Y.
Co do ostatnich zdjęć to sesja z uroczą modelką raczej nie przypadła mi do gustu. Chyba nadmiernie obrobiłeś te zdjęcia i kolor skóry wyszedł nienaturalnie. Czarno białe choć też mocno podkręcone lepsze - oczywiście moim zdaniem![]()
Czasami do Ciebie zaglądam i podoba mi się to co robisz ale co do ostatniej wrzutki stwierdzam to co Pers w drugiej części jego wypowiedzi no i nie cierpię takich butów hihi![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
To lubie w OM-D - błyskawiczna korekcja ekspozycji, co przy trybie auto iso i preselekcji czasu daje narzędzie które działa tak jak chcę. Zdjecie z dzisiaj.
Same chłopy. To chyba dość kontrastowa scena, fajnie wyszło
dobrze się patrzy - ruszyłeś wspomnienia - za moich czasów były trzepaki : )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Przejrzałem wątek od początku i muszę przyznać, że jest tu bardzo fajnie. Zdecydowanie najbardziej podoba mi się "Kawa, cukier, mleko". Wszelkie cykle to zawsze szansa na okazanie pomysłowości. Natomiast tu i ówdzie również nakłaniałbym do delikatniejszej obróbki.
Miło mi.