Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: E-1 vs. KM D5D

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Ja tez polecalbym E-1 z 14-54, 40-150 i jak sie da 50. Aparat pancerny, akurat do pracy w niesprzyjajacych warunkach, do tego 14-54 ktory ma swietny stosunek jakosci do ceny i ZD 50 powszechnie chwalony do portretu.
    Zaznaczmy, że nie jest to szkiełko portretowe. Chwalony z braku innego szkiełka portretowego Jak to w przypadku Macro jest strasznieeeee wolne.
    No racja, ma funkcje makro, ale jest uzywane glownie do portretu i w takim zasotosowaniu spisuje sie swietnie. Do portretu nie potrzeba szybkiego AF
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar borowik23
    Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja tez polecalbym E-1 z 14-54, 40-150 i jak sie da 50. Aparat pancerny, akurat do pracy w niesprzyjajacych warunkach, do tego 14-54 ktory ma swietny stosunek jakosci do ceny i ZD 50 powszechnie chwalony do portretu.
    Zaznaczmy, że nie jest to szkiełko portretowe. Chwalony z braku innego szkiełka portretowego Jak to w przypadku Macro jest strasznieeeee wolne.
    No racja, ma funkcje makro, ale jest uzywane glownie do portretu i w takim zasotosowaniu spisuje sie swietnie. Do portretu nie potrzeba szybkiego AF
    też tak sądze :P do portrety najczęsciej wykorzystuje mojego heliosa 58/2.0, jupiterka-9 bądź czasami hanimexa 135/2.8 a to silnika AF nie ma wogóle <lol> i trza przechodzić na napęd "ręczny" żeby E-1 miało zdzibko większy wizjer, też pewnie bym powszechnie uzywał szkieł pod M42, a tak, to będzie trza sie na te 50/2.0 rzucic :P 100 mm, idealne jako krótka portretówka a moze Olek pokaże wreszcie jakies skziełko 80 mm, bądź cos koło tego ze światłem 1.4 ^^ <lol>

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    E-1 to wizjerek ma raczej przyzwoity Ja sie mecze od czasu do czasu z Heliosem 58/2 z moim E330
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    E-1 to wizjerek ma raczej przyzwoity Ja sie mecze od czasu do czasu z Heliosem 58/2 z moim E330
    no w porównaniu do E330 to chyba tak :P ale w porównaniu do mojej Prakticy BCA, bądź chociażby D5D, to juz troch emniejszy jest :P a ja sie czasem nawet na D5D z moim pentaconem 29 mm męcze :P

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dziadkiem E-1 zrobiłem kilka ślubów i owszem, można, ale ISO800 to chodzenie po cienkiej linie a AF miewa dużo przestrzałów w trudnych warunkach. Dziadek potrafi potwierdzić ostrość kiedy nie do końca została złapana. Chłopaki atakowali z ostrością ustawioną na stałe i dużą GO, ale mnie takie klimaty nie bawią, wolę polegać na AF.

Niestety, na trudne warunki oświetleniowe nowe konstrukcje są lepsze i Dziadek nie postoi - czas robi swoje i dawno powinni zrobić tuning tej konstrukcji. Klocki mają gotowe, ale nie poskładali tego do kupy tylko cudują i cudują. Ambitnie, ale niezdrowo dla klientów.

Ergonomia, kolory, budowa: E-1
    Niższe szumy, AS: konolta

ponoć D5D nie sypały się tak jak D7D, ale widmo errora wciąż wisi w powietrzu, więc nie pakowałbym się w taki sprzęt.

The z00m
    Gość
    Cóż... nie jestem wyjątkiem. Wielu wooolny AF irytuje bez względu na fotografowany temat. Nie czuję się dziwakiem skoro po premierze na naszym forum SIGMA 30/1,4 w jednym z pierwszych pytań sporo osób zapytało o szybkość AF Widać również na to zwracają uwagę Czasami nim 50-tka dojedzie jestem zmęczony Spoko... troszkę przejaskrawiam... prawda jest taka, że nasze 50 Macro sprawdza się w portrecie, bo się sprawdzać musi Szkiełko jest jednak przednie

Nie bawię się M42 bo nie czerpię z tego NAJMNIEJSZEJ frajdy

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Dziadkiem E-1 zrobiłem kilka ślubów i owszem, można, ale ISO800 to chodzenie po cienkiej linie a AF miewa dużo przestrzałów w trudnych warunkach. Dziadek potrafi potwierdzić ostrość kiedy nie do końca została złapana. Chłopaki atakowali z ostrością ustawioną na stałe i dużą GO, ale mnie takie klimaty nie bawią, wolę polegać na AF.

Niestety, na trudne warunki oświetleniowe nowe konstrukcje są lepsze i Dziadek nie postoi - czas robi swoje i dawno powinni zrobić tuning tej konstrukcji. Klocki mają gotowe, ale nie poskładali tego do kupy tylko cudują i cudują. Ambitnie, ale niezdrowo dla klientów.

Ergonomia, kolory, budowa: E-1
    Niższe szumy, AS: konolta

ponoć D5D nie sypały się tak jak D7D, ale widmo errora wciąż wisi w powietrzu, więc nie pakowałbym się w taki sprzęt.
    D5D do tej pory sie nie sypią ... Error występuje, ale nie objawia się aż tak boleśniej ak w D7D ... i porównując zdjęcia które widziałem w internecie, to Iso800 przynjamniej z E-1 wcale dużo nei ustępuej D5D ... obydwie szumią ... A100 tez używają od ślubów, a tam czasem szum już przy Iso400 jest :/

The z00m
    Gość
    ...borowik23 jesteś doskonale zorientowany w e-systemie. Myślę, że nikt niczego Ci więcej nie powie ponad to co wiesz. Obiektywy masz zacne, a E-1 ergonomią i budową zasługuje by go mieć w plecaku. Miałem D7D. Do wolnego AF pewnie jesteś przyzwyczajony więc nic więcej do dodania już nie ma

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ...borowik23 jesteś doskonale zorientowany w e-systemie. Myślę, że nikt niczego Ci więcej nie powie ponad to co wiesz. Obiektywy masz zacne, a E-1 ergonomią i budową zasługuje by go mieć w plecaku. Miałem D7D. Do wolnego AF pewnie jesteś przyzwyczajony więc nic więcej do dodania już nie ma
    nie wiem dlaczego, ale ciagle w twoich wypowiedziach wyczuwam ironie i sarkazm ... no cóz, moze jestem na tym punkcie troche za mocno wyczulony ... no i decyzja została ogólnie rzecz biorąc podjęta, teraz tylko i wyłacznei kompletowanie funduszy ... pogadam jeszcze z chomskim. skoro podobno uzywa tego sprzętu do ślubów, jego opinia będzie w tej materii najbardziej obiektywna ...

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez borowik23
    nie wiem dlaczego, ale ciagle w twoich wypowiedziach wyczuwam ironie i sarkazm ...
    Niesłusznie. Czytam Twoje posty i widzę, że jesteś doskonale zorientowany w e-systemie. Skoro jesteś świadomy wad i zalet to bez sensu jest wskazywanie Ci tychże zalet i wad. Tak poza tym sam napisałeś decyzja już zapadła Pozostaje napisać "witaj w naszym gronie".

Co do mojej osoby to... przywykniesz Szkoda, że nie mam okazji wpaść na jakieś spotkanie Olyclubu Dałbym się poznać od lepszej strony

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów