Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: E-1 vs. KM D5D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez borowik23
    Cytat Zamieszczone przez sławekb
    Plan masz dobry. E-1 za grosze+ dobre szkło a za jakiś czas E-3 (jak będzie).
    i o to własnie chodzi :P szkiel do Olka mozę mało, ale za to jakościowo biją inne ... tak samo cenowo, jeżeli patrzeć na ceny za granicą ... choćby na takim BH bądź KEH Cameras ... Body E-330 - jakies 530 $$ za nowe ... 14-54 - 400 $$ ... 40-150 - 200 $$ za nowe, na ebay do dostania za jakieś 140-150 $$ ... 50/2.0 to jakies 420 do 500 $$ ... tak wiec komplet szkieł mam za jakeis 1100 $$ + tys zł za body i około tego za lampe, mam komplet za 5 tys zł, znajdziecie mi cos podobnej jakości u innego producenta?
    Nie

| OlyJedi Awatar borowik23
    Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Plan masz dobry. E-1 za grosze+ dobre szkło a za jakiś czas E-3 (jak będzie).
    i o to własnie chodzi :P szkiel do Olka mozę mało, ale za to jakościowo biją inne ... tak samo cenowo, jeżeli patrzeć na ceny za granicą ... choćby na takim BH bądź KEH Cameras ... Body E-330 - jakies 530 $$ za nowe ... 14-54 - 400 $$ ... 40-150 - 200 $$ za nowe, na ebay do dostania za jakieś 140-150 $$ ... 50/2.0 to jakies 420 do 500 $$ ... tak wiec komplet szkieł mam za jakeis 1100 $$ + tys zł za body i około tego za lampe, mam komplet za 5 tys zł, znajdziecie mi cos podobnej jakości u innego producenta?
    Nie
    i to mnie własnie dobija :P:Pbrak alternatywy w moim przypadku po prostu :P bo albo kupie dobre body i słabe szkła, albo kupie słabe body i szkła całkiem w miare :P albo kupie Olympusa :P:P

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    no z Errorami są problemy ... a puszki KM to nie aż taka historia, przecież Sony to tak naprawde KM :P
    SONY to nie KM Wiesz co? Kup KM 5D. Szczerze. I wpadnij za jakiś czas na forum pochwalić się jak to te lusterko sprawuje się w pracy.
    Sony to KM :P wykupili dział foto KM :P
    Ech... SONY to SONY. I należy się z tego cieszyć poniważ puszki KM tworzą nową wykładnię pojęcia awaryjność Alfie troszkę też się udzieliło właśnie przez implementację sporej części technologii KM. To, że wykupili dział obrazowania od KM oznacza tylko, że przejęli część technologii w tym przede wszytkim bagnet i prawa do części patentów, konstrukcje obiektywów, inżynierów, może część lini produkcyjnych itd. Sprzęt KM jest serwisowany, ale... (jest for, gdzie można o tym dokładnie poczytać ).

Kup chłopie KM D5D i daj sobie na luz ze sprzętem Olympusa. Jeśli między tymi dwoma zestawami jakie podałeś nie dostrzegasz różnicy to przekonywać Cię nie ma sensu. Miłego errorka

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no z Errorami są problemy ... a puszki KM to nie aż taka historia, przecież Sony to tak naprawde KM :P
    SONY to nie KM Wiesz co? Kup KM 5D. Szczerze. I wpadnij za jakiś czas na forum pochwalić się jak to te lusterko sprawuje się w pracy.
    Sony to KM :P wykupili dział foto KM :P
    Ech... SONY to SONY. I należy się z tego cieszyć poniważ puszki KM tworzą nową wykładnię pojęcia awaryjność Alfie troszkę też się udzieliło właśnie przez implementację sporej części technologii KM. To, że wykupili dział obrazowania od KM oznacza tylko, że przejęli część technologii w tym przede wszytkim bagnet i prawa do części patentów, konstrukcje obiektywów, inżynierów, może część lini produkcyjnych itd. Sprzęt KM jest serwisowany, ale... (jest for, gdzie można o tym dokładnie poczytać ).

Kup chłopie KM D5D i daj sobie na luz ze sprzętem Olympusa. Jeśli między tymi dwoma zestawami jakie podałeś nie dostrzegasz różnicy to przekonywać Cię nie ma sensu. Miłego errorka
    chyba czegoś nie doczytałes :P D5D już MAM, ale mi ono nie do końca starcza ... Errorem sie nie przejmuje, 2 czy 3 tygodnie w Bremem, i po sprawie :P przynajmniej zazwyczaj :P napisałem tutaj, bo chciałem dostać obiektywne opinie na temat obydwu zestawów, a szczególnie na temat zestawu Olympusa, oraz ewentualnie porady co kupic innego. Nie znam systemu Olympusa, nie znam sprzętu E-1, i dlatego tutaj napisałem, bo nigdzie indziej mi chyba o nim więcej nie napisza jak tutaj ... a w twojej wypowiedzi, moze sie myle, ale dostrzegam pewien sarkazm, D5D, to sprzęt dobry, ale jak pisałem, MA BRAKI, które mi pzreszkadzają, a których tak mi sie wydaje nie ma E-1 ... Dlatego prosze jeszcze raz o jakieś info, które przemawia za zakupem E-1 (Wszelkich Canonów 350D itp nie przyjmuje do wiadomosci, tak samo Petanxów ist DS, wszystkie mają zbyt duże braki w ergonomii). No i chodzi mi również o to, czy z E-1 jednak da rade czasem wykrzesać foto w iso1600, bynajmniej chodzi o w pełni używalne foto w np. 15x21 - 20x30

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    iso 1600 w E1 z zamiarem użycia w robieniu ślubu? Ja bym się za to nie brał. Szczerze, to na Twoim miejscu poczekałbym na ruch sony.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No i chodzi mi również o to, czy z E-1 jednak da rade czasem wykrzesać foto w iso1600, bynajmniej chodzi o w pełni używalne foto w np. 15x21 - 20x30
    Według mnie może być ciężko z iso 1600 w E-1. Zwłaszcza, że iso 1600 jest programowe - to jest zdjęcie na iso 800 niedoświetlone o 1 EV i programowo podbite. Działa np. w jpg prosto z aparatu ale raw pozostaje niedoświetlony.
    .

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Poczytaj dość świeży wątek: https://forum.olympusclub.pl/topics8...light=e-1+wady
    Znajdziesz w nim trochę szczegółów na temat zalet i wad E-1.
    ISO 1600 w E-1 nie nadaje się do robienia ślubów.

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no tak, ale cały w tym problem, że co by to za sprzęt nei był nie stać mnie na niego ... D5D już mnie straszy Errorem 58, a szkła, no cóż, najtańsze do niego też nei są, i niestety, nie pierwszej młodości ... no a na klase G, to mnie jeszcze długo stać nei będzie ... dlatego zostaje E-1, tylko niestety, nie mam go jak przetestować we własnym zakresie, a to by rozwiało kompletnie moje wątpliwości, czy zostawić sobie D5D, i inwestować w szkła, czy kupić E-1, szkła, i ewentualnie w Staranch E-330 - za jakieś 500 $$

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Poczytaj dość świeży wątek: https://forum.olympusclub.pl/topics8...light=e-1+wady
    Znajdziesz w nim trochę szczegółów na temat zalet i wad E-1.
    ISO 1600 w E-1 nie nadaje się do robienia ślubów.
    wtedy pozostaje iso-800 + lampa, jeżeli dobrze rozumiem ... trzeba będzie pokombinować, a autentycznie bronie sie przed kupnem np. "niskoszumiącego" 350D ... ten aparat mnie przeraża po prostu i ergonomią, i wykonaniem, i AF ...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    edytuj posty.
    było sobie życie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów