NieZamieszczone przez borowik23
![]()
NieZamieszczone przez borowik23
![]()
i to mnie własnie dobija :P:Pbrak alternatywy w moim przypadku po prostu :P bo albo kupie dobre body i słabe szkła, albo kupie słabe body i szkła całkiem w miare :P albo kupie Olympusa :P:PZamieszczone przez celebrity plus
Ech... SONY to SONY. I należy się z tego cieszyć poniważ puszki KM tworzą nową wykładnię pojęcia awaryjnośćZamieszczone przez borowik23
Alfie troszkę też się udzieliło właśnie przez implementację sporej części technologii KM. To, że wykupili dział obrazowania od KM oznacza tylko, że przejęli część technologii w tym przede wszytkim bagnet i prawa do części patentów, konstrukcje obiektywów, inżynierów, może część lini produkcyjnych itd. Sprzęt KM jest serwisowany, ale... (jest for, gdzie można o tym dokładnie poczytać
).
Kup chłopie KM D5D i daj sobie na luz ze sprzętem Olympusa. Jeśli między tymi dwoma zestawami jakie podałeś nie dostrzegasz różnicy to przekonywać Cię nie ma sensu. Miłego errorka![]()
chyba czegoś nie doczytałes :P D5D już MAM, ale mi ono nie do końca starcza ... Errorem sie nie przejmuje, 2 czy 3 tygodnie w Bremem, i po sprawie :P przynajmniej zazwyczaj :P napisałem tutaj, bo chciałem dostać obiektywne opinie na temat obydwu zestawów, a szczególnie na temat zestawu Olympusa, oraz ewentualnie porady co kupic innego. Nie znam systemu Olympusa, nie znam sprzętu E-1, i dlatego tutaj napisałem, bo nigdzie indziej mi chyba o nim więcej nie napisza jak tutaj ... a w twojej wypowiedzi, moze sie myle, ale dostrzegam pewien sarkazm, D5D, to sprzęt dobry, ale jak pisałem, MA BRAKI, które mi pzreszkadzają, a których tak mi sie wydaje nie ma E-1 ... Dlatego prosze jeszcze raz o jakieś info, które przemawia za zakupem E-1 (Wszelkich Canonów 350D itp nie przyjmuje do wiadomosci, tak samo Petanxów ist DS, wszystkie mają zbyt duże braki w ergonomii). No i chodzi mi również o to, czy z E-1 jednak da rade czasem wykrzesać foto w iso1600, bynajmniej chodzi o w pełni używalne foto w np. 15x21 - 20x30Zamieszczone przez The z00m
iso 1600 w E1 z zamiarem użycia w robieniu ślubu? Ja bym się za to nie brał. Szczerze, to na Twoim miejscu poczekałbym na ruch sony.
pozdrawiam
Według mnie może być ciężko z iso 1600 w E-1. Zwłaszcza, że iso 1600 jest programowe - to jest zdjęcie na iso 800 niedoświetlone o 1 EV i programowo podbite. Działa np. w jpg prosto z aparatu ale raw pozostaje niedoświetlony.Zamieszczone przez borowik23
.
Poczytaj dość świeży wątek: https://forum.olympusclub.pl/topics8...light=e-1+wady
Znajdziesz w nim trochę szczegółów na temat zalet i wad E-1.
ISO 1600 w E-1 nie nadaje się do robienia ślubów.
no tak, ale cały w tym problem, że co by to za sprzęt nei był nie stać mnie na niego ... D5D już mnie straszy Errorem 58, a szkła, no cóż, najtańsze do niego też nei są, i niestety, nie pierwszej młodości ... no a na klase G, to mnie jeszcze długo stać nei będzie ... dlatego zostaje E-1, tylko niestety, nie mam go jak przetestować we własnym zakresie, a to by rozwiało kompletnie moje wątpliwości, czy zostawić sobie D5D, i inwestować w szkła, czy kupić E-1, szkła, i ewentualnie w Staranch E-330 - za jakieś 500 $$
wtedy pozostaje iso-800 + lampa, jeżeli dobrze rozumiem ... trzeba będzie pokombinować, a autentycznie bronie sie przed kupnem np. "niskoszumiącego" 350D ... ten aparat mnie przeraża po prostu i ergonomią, i wykonaniem, i AF ...Zamieszczone przez sławekb
edytuj posty.
było sobie życie