Jak bolca nie ma to co chcesz blokować ?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Tak, nic się nie robi
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
okej, dziękito lepiej kupić taki bez bolca niż kombinować ;P
Odpowiedz mi na jedno pytanie, a mianowicie, dlaczego uparłes się na Heliosa? Bo tani, a wyczytaleś czy uslyszaleśże super, hiper itd czy jest to wybor swiadomy i wiesz do czego go będziesz używał? Mam Heliosa i jest super, z tym, że zanim wybrałem tego który mam, przez moją szufladę z m-42 przewinęło się ich 17, zanim trafiłem na faktycznie dobry egzemplarz. Są to już leciwe konstrukcje, dość mocno eksploatowane, głównie w Zenitach, i trafienie na dobry wcale nie jest takie łatwe. Np smar po latach staje się bardziej "płynny" i lubi zalać listki przyslony, a to juz może być problemem, druga sprawa paproszki w środku, że o grzybku, ktorym nikt nie lubi się chwalić, nie wspomnę, no i oczywiście zapędy domorosłych optyków, próbujących usunąć w/w problemy we własnym zakresie.
Przemku, kilka słów ode mnie.
Jedziesz do Chorwacji. Tak szczerze, to nie widzę Cię za bardzo latającego z Heliosem za motylkami i robalami. Będziesz miał tak cudowne widoki, że lepiej kup sobie kilka dodatkowych kart pamięci, a Heliosa odpuść do powrotu. ZD 14-42 wystarczy Ci do wszystkiego. Po to robi się obiektywy kitowe, aby były jak najbardziej uniwersalne.
Jeśli będziesz miał możliwość zabrać również 40-150, to bierz i się nie zastanawiaj. Najważniejsze, aby aparat który jak piszesz dopiero przyjdzie był sprawny.
A jak wrócisz, możesz wtedy na spokojnie myśleć o makro, o nowych zakupach, lub wymianie sprzętu.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip mądrze i rozsądnie prawi !!!. Posłuchaj Go, a będziesz zadowolony.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie