Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Chciałbym aby ktoś jednoznacznie wyjaśnił sprawę tego wyzwalania lamp "R" (fl'ki i metza). To co udało mi się wyczytać to, że sterowanie jest radiowe (z podejrzeniem na podczerwień) i że do samego wyzwolenia potrzebny jest błysk palnika wbudowanego lub zapiętego na stopkę body. Dodatkowo ktoś pisał, że wyzwolił lampę bedąc w drugim pokoju - wiec kłóci się to z wyzwalaniem błyskiem. Jestem zainteresowany kupnem "R" lampy więc chciałbym najpierw wiedzieć jak to działa.
Przede wszystkim interesuje mnie ten błysk wyzwalający. Czy jest możliwość takiego wyzwolenia R'ki żeby na body nic nie błyskało? A jeśli już body musi błysnąć to czy rzeczywiscie ten błysk wyzwala R'kę czy można go zupełnie zasłonić (czarna kartka itp).
Witam, po urlopie. Moge potwierdzic ze z zamontowana na G1 lampa i ustawionym na niej trybie TTL HSS albo M HSS jestesmy w stanie wyzwalac blysk i zejsc z czasem ponizej 1/160. Wiec generalnie wszystko gra, jest pelna wspolpraca.
Niestety stosowalem zestaw nadajnik-odbiornik tetra, i w momencie kiedy lampa jest zamontowana na odbiorniku, nie mozna wybrac trybu HSS i wtedy pozostaje tylko 1/160. Mozna to obejsc z kablem synchro najpewniej, ale nie sprawdzalem, bo do moich zastosowan raczej wystarczy to co jest.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
jak całkowicie zasłonisz lampę w body to FL`ka nie załapie.
..... temat przerabiałem bo chodziło mi o to, aby nie był widoczny błysk lampy z body na odbijajacym sie "modelu". Fotografowałem coś z szybą
i mi pomogli ... poczytaj TU od postu # 22
pozdrawiam serdecznie, Sebu$
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?