Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 216

Wątek: Metz mecablitz 58 AF-1?

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Instrukcje do wyboru - do koloru:

http://www.metz.de/en/service-suppor...ectronics.html

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    posiada po polsku, jak co to na PW proszę
    ps. 48 i 58
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Awatar Daniyal9
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Moja nie wybuchła Służy od kwietnia i jestem z niej bardzo, bardzo zadowolony. Metz to jest znana światowa marka. I ważna zasada jak koledzy tu na forum piszą - najpierw instrukcja, potem użytkowanie

Popieram,popieram...Przecież nagród EISA Adward Best Product 2007-2008-Photo Accessory nie dostaje się za free...

http://www.letsgodigital.org/en/2023...-mecablitz-58/
    E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!

Awatar pawelt
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    I ważna zasada jak koledzy tu na forum piszą - najpierw instrukcja, potem użytkowanie
    Ogólnie instrukcja jest raczej beznadziejna w polskim tłumaczeniu w oryginalne nie wiele lepsza. Opisane są tylko wersje z dedykacją dla Nikona i Canona, w sumie nie ma chyba aż takiej różnicy między wersjami, ale faktem jest, że wersja dla Olka została tam pominięta.
    E-510 Dual Kit, Metz 58 AF-1, Helios, 50mm OM 1.8, mieszek itp.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniyal9 Zobacz posta
    Popieram,popieram...Przecież nagród EISA Adward Best Product 2007-2008-Photo Accessory nie dostaje się za free...

http://www.letsgodigital.org/en/2023...-mecablitz-58/
    Za darmo na pewno nie... ale czy za zasługi i osiągnięcia technologiczne, to może już byc wątpliwe
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar sickside
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    powiedzcie jak zaktualizować w tej lampie oprogramowanie? wczoraj kupiłem a w instrukcji nic o tym nie ma, wolę najpierw zapytać zanim zacznę kombinować.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sickside Zobacz posta
    powiedzcie jak zaktualizować w tej lampie oprogramowanie? wczoraj kupiłem a w instrukcji nic o tym nie ma, wolę najpierw zapytać zanim zacznę kombinować.
    Pewnie przez USB .poczytaj tu: http://www.metz.de/de/foto-elektroni...1-digital.html

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ściągasz plik z nowym oprogramowaniem, podłączasz lampę kabelkiem USB do komputera (akumulatory / baterie muszą być w pełni naładowane), uruchamiasz program aktualizujący i postępujesz w/g instrukcji które Ci poda. Sprawa jest prosta, oczywiście jak przy każdej aktualizacji firmware w czymkolwiek, powinno zadbać się o nieprzerywalne źródło zasilania dla komputera z którego aktualizujemy, a w trakcie samej czynności najlepiej nie dotykać klawiatury czy myszki. Pozdrawiam !
    EDIT: Z tego co pamiętam kabla METZ nie dodaje, ale ten rodzaj wtyku MINI USB jest tak popularny, że nie powinno być problemu z jego znalezieniem. Pasuje od innych urządzeń, byle wszedł do gniazdka lampy z jednej i komputera z drugiej strony.
    Ostatnio edytowane przez tank_driver ; 1.01.09 o 13:50
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

Awatar sickside
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    no dzięki ale i tak kupa z tego, wspanialy system gates`a oczywiscie nie rozpoznaje uządzenia nawet po zainstalowaniu sterowników.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    lucca znaczy sie mam erganznąć drahtlosena a potem dabei koenen drei mehrera? dobrze rozumiem ok juz sie za to biore.
    Ostatnio edytowane przez sickside ; 1.01.09 o 14:01 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie będzie - dopiero program aktualizujący to rozpozna. Lampa ma protokół komunikacji stworzony jedynie na potrzeby aktualizacji FW, nie na potrzeby współpracy z komputerem, stąd brak jej "wykrywalności". U mnie było podobnie.
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !