420, fakt obiektyw w zestawie slaby, ale z 14-54 mozna dzialac, na rejsach sie spisuje![]()
420, fakt obiektyw w zestawie slaby, ale z 14-54 mozna dzialac, na rejsach sie spisuje![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 31.05.13 o 15:42
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zależy jeszcze jaki ma przebieg, ale raczej bym nie kupił.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
A czym focisz teraz ? Jeśli spodziewasz się cudów po lustrzance z obiektywem za 300zł (tylko dlatego że to lustro) to na pewno się zawiedziesz.
Jeśli nie masz funduszy, to na te wakacje kup kompakt, to więcej zdjęć będzie "udanych"
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Zdjęcia to robiłem jakimś starym kodakiem... Chodzi tylko o to, żebym nauczył się trochę obsługiwać lustrzanką. A w domu mam obiektyw Olympus 14-42Więc będę miał 2 obiektywy. Chciałem tylko aby mi doradzono, czy warto kupić za 300 ten aparat. Czy lepiej dać sobie spokój. Tak jak mówię, TYLKO DO NAUKI NA RAZIE. Słyszałem też że ten olympus jest lepszy od Alfy 200. Prawda to?
p.s - mam pytanie jeszcze, po czym poznać ile zoomu ma dany obiektyw? dzięki
W takim razie traktował bym ten zakup jako 300zł za body i zero za obiektyw.
Dla jednych pewnie tak, dla innych nie. Nie ma na to pytanie jednej odpowiedzi.Słyszałem też że ten olympus jest lepszy od Alfy 200. Prawda to?
dzielisz największą ogniskową przez najmniejsząp.s - mam pytanie jeszcze, po czym poznać ile zoomu ma dany obiektyw? dzięki
dla 14-42 to 42/14=3
dla 70-300 to 300/70=~4.29 itd
The question is: What is a Mahna Mahna?
dzięki za pomoc z tym zoomemto co warto go kupić? Mam zamiar go kupić, i po wakacjach sprzedać. I albo kupić coś lepszego, albo dać sobie spokój z lustrzankami. To tylko tak na "próbę"
.
Na próbę to kup. Ja bym kupił. 300 zł nie majątek. Wypróbować go możesz. Obiektyw masz w domu jak piszesz. Zobaczysz jak ci się foci lustrzanką.
wg mnie trochę głupie jest takie zastanawianie się, bo wystarczy spojrzeć na allegro żeby wiedzieć, że za 300 zł sprzedasz ten aparat bez problemu. Także kup, popstrykaj trochę lustrem i jak się nie spodoba - sprzedaj bez straty a może z zyskiem? Będziesz miał za darmochę sporo zabawy i do tego jeszcze nieco nauki.