IMO Panas zaczyna podążać inną drogą. Najpierw stabilizacja obiektywów, która w pełni nie działa z korpusami Olka, teraz Contrast AF w LV który działa tylko z nowymi szkłami Leica.![]()
IMO Panas zaczyna podążać inną drogą. Najpierw stabilizacja obiektywów, która w pełni nie działa z korpusami Olka, teraz Contrast AF w LV który działa tylko z nowymi szkłami Leica.![]()
Muszą się czymś wyróżniać, bo inaczej wyszło by im kolejne body a'la E-510, tylko inaczej nazwane.
Wg. mnie szkoda środków i czasu na wkładanie stabilizacji do szkieł, skoro można to mieć w body - chyba, że są wyraźne przesłanki, że stabilizacja w szkle jest wydajniejsza niż ta w body.
c+:
niech robią cokolwiek, za 2-3 latka będą mieli niezłą populację klientów na tego potomka serii FZ. za rok puszczą kolejne budżetowe lustro i temat się rozbuja.
salvadhor:
wszędzie piszą, że jest wydajniejsza... wtedy kiedy nie liczy się moneta a osiągnięcie celu, goście kupują słoiki IS i tyle.
stabilizowany obraz poprzez IS w szkle idzie do matrycy oraz do czujnikow AF, ktore maja latwiejsza prace. przy stabilizacji samej matrycy juz tak nie ma.Zamieszczone przez salvadhor
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
celebrity plus, dlaczego stabilizacja w szklach nie bedzie w pelni dzialac z korpusami olka?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Czy ja wiem czy to są jakieś istotne rozbieżnościO ile się nie mylę OIS działa z każdym Olkiem od E-330. Każde panasonickoleickowskie szkiełko można podpiąć pod puchę Olka i śmigać z nim bez zmartwień. Jakieś różnice w funkcjach puszek mne nie dziwią. Dziwiłby mnie ich brak. Różne firmy, różne produkty o pewnych wspólnych cechach wynikających ze specyfiki otwartego systemu 4/3.
ano racjaZamieszczone przez The z00m
było sobie życie
W Panasonicu OIS pracuje w 2 trybach (ciągłym i po naciśnięciu spustu). W DMC-L1 jest przełącznik trybów a w aparatach Olka przełącznika tego nie ma co skazuje na pracę tylko w domyślnym trybie ciągłym, bo nie ma mozliwości przełączenia na drugi tryb. To chyba wyczerpuje temat?
Opis działania obiektywu ze stabilizacją TU.
Czy przypadkiem na długim końcu (300 - 600mm) bardziej przydaje się stabilizacja w szkle?
Facet ... knocisz bzdety ... nie miałeś w ręcach np.Zamieszczone przez pafcio
E-510 a wydajesz opinie o stabilizacji Olympusa.
Weź na wstrzymanie - bądź poczytaj instrukcje
sprzętu o którym zamierzasz wydawać sądy,
najlepiej jednak sprawdż fizycznie jak dane fakty
się mają do realii !