Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Rozbieżności w 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Rozbieżności w 4/3

IMO Panas zaczyna podążać inną drogą. Najpierw stabilizacja obiektywów, która w pełni nie działa z korpusami Olka, teraz Contrast AF w LV który działa tylko z nowymi szkłami Leica.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Muszą się czymś wyróżniać, bo inaczej wyszło by im kolejne body a'la E-510, tylko inaczej nazwane.

Wg. mnie szkoda środków i czasu na wkładanie stabilizacji do szkieł, skoro można to mieć w body - chyba, że są wyraźne przesłanki, że stabilizacja w szkle jest wydajniejsza niż ta w body.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    c+:
    niech robią cokolwiek, za 2-3 latka będą mieli niezłą populację klientów na tego potomka serii FZ. za rok puszczą kolejne budżetowe lustro i temat się rozbuja.

salvadhor:
    wszędzie piszą, że jest wydajniejsza... wtedy kiedy nie liczy się moneta a osiągnięcie celu, goście kupują słoiki IS i tyle.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor
    .... chyba, że są wyraźne przesłanki, że stabilizacja w szkle jest wydajniejsza niż ta w body.
    stabilizowany obraz poprzez IS w szkle idzie do matrycy oraz do czujnikow AF, ktore maja latwiejsza prace. przy stabilizacji samej matrycy juz tak nie ma.
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    celebrity plus, dlaczego stabilizacja w szklach nie bedzie w pelni dzialac z korpusami olka?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

The z00m
    Gość
    Czy ja wiem czy to są jakieś istotne rozbieżności O ile się nie mylę OIS działa z każdym Olkiem od E-330. Każde panasonickoleickowskie szkiełko można podpiąć pod puchę Olka i śmigać z nim bez zmartwień. Jakieś różnice w funkcjach puszek mne nie dziwią. Dziwiłby mnie ich brak. Różne firmy, różne produkty o pewnych wspólnych cechach wynikających ze specyfiki otwartego systemu 4/3.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Czy ja wiem czy to są jakieś istotne rozbieżności O ile się nie mylę OIS działa z każdym Olkiem od E-330. Każde panasonickoleickowskie szkiełko można podpiąć pod puchę Olka i śmigać z nim bez zmartwień. Jakieś różnice w funkcjach puszek mne nie dziwią. Dziwiłby mnie ich brak. Różne firmy, różne produkty o pewnych wspólnych cechach wynikających ze specyfiki otwartego systemu 4/3.
    ano racja
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W Panasonicu OIS pracuje w 2 trybach (ciągłym i po naciśnięciu spustu). W DMC-L1 jest przełącznik trybów a w aparatach Olka przełącznika tego nie ma co skazuje na pracę tylko w domyślnym trybie ciągłym, bo nie ma mozliwości przełączenia na drugi tryb. To chyba wyczerpuje temat?
    Opis działania obiektywu ze stabilizacją TU.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czy przypadkiem na długim końcu (300 - 600mm) bardziej przydaje się stabilizacja w szkle?

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pafcio
    W Panasonicu OIS pracuje w 2 trybach (ciągłym i po naciśnięciu spustu). W DMC-L1 jest przełącznik trybów a w aparatach Olka przełącznika tego nie ma co skazuje na pracę tylko w domyślnym trybie ciągłym, bo nie ma mozliwości przełączenia na drugi tryb. To chyba wyczerpuje temat?
    Facet ... knocisz bzdety ... nie miałeś w ręcach np.
    E-510 a wydajesz opinie o stabilizacji Olympusa.
    Weź na wstrzymanie - bądź poczytaj instrukcje
    sprzętu o którym zamierzasz wydawać sądy,
    najlepiej jednak sprawdż fizycznie jak dane fakty
    się mają do realii !
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów