skoro tak mówisz to się odważam coś dołożyć
pierwsze, tytuł ma na kartoniku "ŚNIADANIE MISTRZÓW" i pochodzi z Bydgoszczy. ujęło mnie zestawienie śniadania z otoczeniem, ale focić nie było łatwo bo się jakieś zmotoryzowane jednostki wepchnęły w obrazek i trzeba było je co nieco unieszkodliwićProszę mnie też nie pytać o autora tego dzieła, ani dokładnej lokalizacji. Ja po prostu idę, oglądam i focę, a co oglądałam widzę dopiero w kompie, po drodze modlę się żeby trafić do punktu wyjścia i tym razem się udało
Załącznik 161525
o! cudem znalazłam całość tej sztuki w jej pełnych ubarwień okolicznościach więc dodaję cały (prawie) obrazek. Jak Ktoś z Bydgoszczy to może nawet będzie wiedział gdzie to jest
Załącznik 161527
a dla kontrastu i porównania wrzucę "dzieło" z mojej pipidówy, ale za to dzieło wybitne. Tu widać, jak na płocie a nie na dłoni, współczesny poliglotyzm w sztuce uliczno-masowej
Załącznik 161526
Ostatnio edytowane przez jarmana ; 11.11.15 o 13:17 Powód: dodanie zdjęcia
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
no to trochę jeszcze plastycznej wyobraźni "parkanowej", złowionej tez w Bydgoszczy i chyba przy jakiejś szkole muzycznej, ale ręki sobie nie dam obciąć
Zresztą stwierdziłam, że Bydgoszcz w ogóle jest obficie rozmalowana czego nie widzę w wielu innych miejscach.
A to już Bydgoskie Zastępy Anielskie, które przysiadły na płocie
Załącznik 161598
Załącznik 161599
Załącznik 161600
Jeśli już były to przepraszam, ale z mojego pobieżnego oglądania wątku nie byłam w stanie stwierdzić
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
MalunkiMalunki zacne, no i takiego graficiarza to nawet popędzć nie można, bo to było prześladowanie religijne. A tak w ogóle to Bydgoszcz jest bardzo ciekawa.
No i kolory w tonacji jesieni są na czasie.
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
też z Bydgoszczy...
taki potwór nad gazempewnie, żeby nikt się nie próbował dobrać do skrzynki gazowej. Urzekł mnie stan jego uzębienia i siła przekonywania w jego spojrzeniu
Załącznik 161624
Jarocin, na jakiejś budzie energetycznej koło Aldi-ego. Dzisiejsze przypadkowe znalezisko.
Załącznik 162101
Dziś Onet pokazał taki oto mural: http://wiadomosci.onet.pl/slask/troj...owicach/1swscv
To żenujące, jak nędznej jakości zdjęcia funkcjonują w prasie. Sam mural wydaje się być zacny, więc może ktoś z Katowic wybierze się tam, by go sfotografować po ludzku i pokazać nam, jak wyglada na prawdę?
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
Ostatnio edytowane przez rados ; 30.12.15 o 12:49
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...