Wizjera pewnie dołączyć się nie da ?! ciekawe czy ekran będzie chociaż ruchomy ?
Wizjera pewnie dołączyć się nie da ?! ciekawe czy ekran będzie chociaż ruchomy ?
Bo wiele lat wywoływałem rawy z matryc Panasonica i chociaż widziałem wykresy z DxO to nie mam na taki powrót ochoty, bo Panasonic będzie kompatybilny tylko ze szkiełkami micro, bo mialem w rękach E-M1. Dla kogoś kto chce będzie to świetny aparat, ale do najlepszego w tym roku raczej nie pretenduje. Wreszcie było kilka premier Fuji, które też nikomu spod ogona nie wypadło.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
20'stka będzie trochę wystawać bo ma 63mm![]()
Jacek
Panasonic GH 4K czyli kamera pro za 1/5 ceny C300.
16mp
1/8000 shutter
1mil dot OLED screen
21mm OLED viewfinder, 3,000+ dot.
Time code
200mbps mp4 All-i/*100mbps IPB**
4k/30p
4:2:2 10/8bit output
3G-SDI and XLR adaptor (An adaptor that the camera sits on with XLR x2, HD-SDI x4)
Cena: 2800 EURO.
* - GH3 tylko 72 mbps
** - GH3 tylko 50 mbps
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Amazon już przyjmuje zamówienia na GM1 - cena 620 funtów.
http://www.amazon.co.uk/Panasonic-DM...=panasonic+gm1
W podanym linku jest też kilka dodatkowych zdjęć aparatu, producent umieścił na tylnej ściance jedno pokrętło więc nie jest źle.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
620 funtów to sporo. Wydawało się że bedzie tańszy.
Mnie po pierwszych zapowiedziach wydawało się, że producent chce powalczyć o kawałek rynku bezlusterkowców wprowadzając mały, tani, prosty aparacik dla każdego.
Ja jestem ciekaw tylko tego obiektywu i jego ceny.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)