http://technowinki.onet.pl/fotografi...aparatow/wehlj
Proponuję zmienić temat na "[Panasonic] plotki o tym, jakiego korpusu nie będzie"![]()
http://technowinki.onet.pl/fotografi...aparatow/wehlj
Proponuję zmienić temat na "[Panasonic] plotki o tym, jakiego korpusu nie będzie"![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W sumie to nic nowego... przecież Olympus zrobił to samo![]()
Czyli w jotpegu (i na tym można zakończyć czytanie) będzie gładziutko. W orf niestety podejrzewam, że GX7 wygeneruje mniej niebieskich ciapków powyżej 3200.
Jeżeli usprawnili IBIS (czytaj: będzie lepiej niż w M5; mam fotki Jack'a z M1 - 1 sekunda, ossstre!) to będzie killerunio wszystkich Nextów.
ps. Jesus saves!![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Się okaże co to będzie za cudo jak wypuszczą na światło dzienne. Jeżeli będzie to E-M5 z wizjerem, AF (z fazą - do filmowania - może nawet nie obsługiwać dużych szkieł po fazie jak dla mnie) i silnikiem z E-M1 to mocno się zastanowię czy jednak nie zmienić. W innym wypadku sensu (dla samego JPG i IBIS) dla mnie nie widzę.
Bardziej mnie frapuje coś innego - może będą nowe "kity" przy okazji. Do E-M5 dali 12-50, do E-M1 12-40 i zapowiedź 40-150. Przydałyby się teraz "zamienniki" 14-54 i 50-200, niekoniecznie o takich akurat zakresach. Takie 14(12)-50/2.8-4 i 50-200/4 czy naleśnika 25/2 chętnie bym przytulił.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
GH4K
16 MPx z elektroniką wokół optymalizowaną pod video
4 rdzeniowy (jak GH3) procesor
ISO 25600
12 kl/s; 7.5 w trybie z ciągłego AF
4K z klatkarzem do 96 kl/s
bitrate do 200 Mbp
dodatkowe akcesorium zwiększające funkcjonalność dla zawodowców (2 XLR, 4 SDI, micro HDMi output, color bar signal, audio reference signal, external time control)
Fatman będzie miał co testować
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Jeśli ktoś liczy na G7 to niech nie liczy. Wg 43R to FT5 czyli pewniak. Zamiast G7 Panas przeceni GH3.
Nie widzę przeciwskazań.
a czy ktoś ma informacje dotyczące Hacka puszki GX7?
szukam po necie i cisza
a interesuje mnie ta puszka.
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)