Strona 125 z 131 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.241 do 1.250 z 1302

Wątek: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    369 - ciekawe, 370 - bajkowe.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dziękuję Marku

371. Szczudłak zwyczajny (Himantopus himantopus) to szeroko rozpowszechnione ptaki zamieszkujące wszystkie kontynenty z wyjątkiem Antarktydy. Ta trójka została sfotografowana w płytkiej sadzawce, które jest typowym środowiskiem dla tych ptaków, na terenie solniska Makgadikgadi Pans w Botswanie.

Nazwa:  20200119_Trzech_muszkieterow_001.jpg
Wyświetleń: 276
Rozmiar:  125,0 KB

372. Kolibry to latające mini klejnociki- te bardzo ruchliwe ptaki, które wydają się mieć ADHD, mienią się wieloma kolorami. Co ciekawe, na tą feerię kolorów składa się stosunkowo niewielka ilość piór. Kolibry mają ich tylko od 1000 do 1500 sztuk i jest to najmniejsza liczba piór wśród wszystkich gatunków ptaków na świecie.
    Amorek zielony (Boissonneaua flavescens)

Nazwa:  20211130_Amorek_zielony_001.jpg
Wyświetleń: 285
Rozmiar:  575,9 KB
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Jak zwykle super!
    Tak sobie myślę na kadrowaniem 371 i nawet przyciąłem po swojemu. To, że góry jest więcej niż dołu wprowadza mi jakąś dysharmonię.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Super ten koliber. Nomen omen kolibry są i u mnie (normalnie przed domem mi latają), i od 2 lat się przymierzam aby je sfotografować i... nic. Tak ja piszesz, ADHD Muszę jakieś lepsze stanowisko koło klombu z kwiatami + jakiś karmnik na nektar obczaić, może wtedy się uda.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Koliber sssuper, kolory, tła, upierzenia, skrzydeł oraz sylwetka.
    TJ

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    Koliber - fajny detal, piękne światło i kolory.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dziękuję Wam za miłe komentarze

373. Lamparty to czwarte co do wielkości koty świata po tygrysach, lwach i jaguarach. Głównie polują na niedużą zwierzynę jak np. niewielkie lub młode antylopy, zające, szakale itp. Rzadko kiedy decydują się na większe od siebie ofiary. Zdarzają się też lamparty ludojady jak np. lampart nazwany Rudraprayag, który w Indiach przez 8 lat zabił ponad 125 osób.Masai Mara, Kenia

Nazwa:  20210219_Lampart_001.jpg
Wyświetleń: 222
Rozmiar:  1,03 MB

374. Na terenie rezerwatu Masai Mara nie jest łatwo znaleźć fajny koci drapak. Większość rezerwatu to otwarte trawiaste tereny więc każde drzewo, w którego cieniu można się przespać a po przebudzeniu naostrzyć pazurki i przy tym naciągnąć ciało, jest na wagę złota. Nic dziwnego, że lwica, korzystając z nadarzającej się okazji, z taką lubością poświęca się tej kociej czynności.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210216_Koci_rytual_001.jpg
Wyświetleń:	240
Rozmiar:	1,42 MB
ID:	239990

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Lampart - piękne zwierzę . Ładne zdjęcie.
    Wczoraj byłem u siostry . Ma takiego małego kotka, i też drapaka zrobił . Tyle że z jej kanapy w salonie
    Drapał jej pazurkami po kanapie.
    Pewnie wszystkie koty tak lubią drapać
    Ładne zdjęcia.

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dokładnie. Nie ważne czy duży czy mały kot, wszystkie zachowują się podobnie

375. Chyba wszyscy wiedzą, że kolibry to najmniejsze ptaki na świecie, ale czy wiecie, że kolibry mają proporcjonalnie największy mózg ze wszystkich ptaków? Mózg tych kolorowych ptaszków stanowi 4,2% masy ich ciała. Dla porównania ludzki mózg ma dwuprocentowy udział w masie naszego ciała. Elfik wstęgoszyi (Coeligena torquata), Park Narodowy Los Nevados, Kolumbia

Nazwa:  20211130_Elfik_wstegoszyi_001.jpg
Wyświetleń: 1490
Rozmiar:  514,4 KB

376. Ciosy słonia afrykańskiego rosną przez całe życie i mogą przyrastać nawet o 18 cm rocznie. Teoretycznie więc im starszy słoń tym dłuższe ma ciosy, jednak nie w każdym rejonie stare słonie mają je niemal do ziemi. Długość ciosów w dużej mierze zależy od tego czy dieta ich właścicieli jest bogata w mikroelementy sprzyjające wzrostowi ciosów a ta zależy od rejonu, w którym zamieszkują. Słonie z terenu Parku Narodowego Hwange niestety nie mogą pochwalić się tak długimi ciosami jak ich krewni np. z Kenii.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210924_slon_001.jpg
Wyświetleń:	229
Rozmiar:	1,38 MB
ID:	240066

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Bardzo spodobała mi się wyschnięta akacja i jej niesamowite otoczenie. Kolibry przepiękne. Surykatki, zebry, słoń i drapieżcy jak zawsze na Twoich zdjęciach prezentują się w niesamowicie naturalny sposób.
    pozdrawiam Wiejo