Jak bys miał jakieś informacje odnośnie wizjonera do xz2 to by byla bajera![]()
Jak bys miał jakieś informacje odnośnie wizjonera do xz2 to by byla bajera![]()
Olyszkodnik, ale pamiętaj, Nimfa Wodna musi być ta sama.![]()
Fajny test.
Czekam na podwodny.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
henry1,
a moze byc inna nimfa?nie wiem czy fajniejsza czy nie ale na pewno tez przednia
Blacker,
musze do zibiego podjechac, nie mam na stanie wiziera, choc jakos w sloncu sobie radze, moze nie do konca wszystko widac, szczegolnie pod swiatloale nie jest zle....
TomekH,
zapomnialem o odszumiarce, masz racje, u mnie na OFF oczywiscie...
pozdrowionka
PS
Troche mam malo czasu w przyszlym tygodniu ale moze jakis event zalicze z XZ-etem, to podkleje, co do nimfy to nie wiem, negocjacje trwaja![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Jest jeszcze jedna ciekawostka - chociaż trudno w to uwierzyć, XZ-2 produkuje ładniejsze JPGi ... na pomiarze światła centralnie ważonym. Myślałem, że to kwestia po prostu jaśniejszych zdjęć, ale podnosząc ekspozycję na normalnym pomiarze ESP nie uzyskuje się takich efektów. Przy fotografowaniu tych samych scen, szum na JPG prosto z aparatu jest na centralnie ważonych zdjęciach mniejszy - i to nawet jeśli aparat podbije ISO np. o 1/3 EV w stosunku do ESP. Nie umiem tego do końca wyjaśnić, ale tak jest. Czasem więc wykorzystuję ten myk, oczywiście jeśli przełączenie pomiaru nie zepsuje mi zdjęcia.
Co do filmów, dobrym mykiem jest wyostrzenie, przestawienie przedniej dzwigni na MF i start nagrywania filmu - pozbywasz się wtedy odgłosu AF i masz czysty nagrany dźwięk stereo.
pozdrawiam
Zrób casting na " Nimfę Wodną ", pomożemy Tobie wybrać.![]()
TomkuH,
Przetestuje twoja opcje ale cos moze w tym byc, poniewaz matrycowy generalnie widze, ze niedoswietla tak z 0.3 dzialki, co do aiso, to nie uzywam, przewaznie koncze na 100 i ND za dnia
Odnosnie WB zastanym ale przy naslonecznieniu zewnetrznym czasem trzeba troche uwazac, bo lubi dopalic zoltym i to tak ostro...
Co do castingu na modeline, to w zasadzie jednoglosnie:
pozdrowionka![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Nie ociągaj się, pakuj Nimfę do wody, my już czekamy na foty.![]()
Liczymy na ten teścik do końca przyszłego tygodnia
Od przyszłego tygodnia będzie sprzyjająca aura![]()
Xz 1
Fajny test, dobrze się czytało![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA