Nic jeszcze nie wiemy o GX7, czy trzyma poziom E-M5 czy ma lekkie mydełko, czy jest równie szybki co P5 (opóźnienie migawki), czy stabilizacja nie zagotuje korpusu. W GH3 podobno jest jakaś rurka rozprowadzająca ciepło; tu jakby korpus mniejszy a w środku stabilizator.
Oly już obniżył cenę o $50, jeszcze została różnica do VF-4 i będzie super.
Gdyby P5 miał porządne wideo już bym go miał![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Dlatego właśnie napisałem być może !
Tutaj jest zestawienie "piątki" z GX7 co prawda nie jest ono zbyt miarodajne, wypada zaczekać na testy:
http://www.43rumors.com/barney-skies...image-samples/
Wypadł bardzo dobrze. No to co, wyskakiwać z kasyKto kupuje?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jak sądzicie, focus peeking w E-P5 działa z każdym obiektywem, czyli np. jakieś szkło M42 przez przejściówkę na m43 i dzięki focus peeking wiem gdzie ostrzę? Będzie tak to działało?
Powinien działać z każdym obiektywem, bez łaski.
Trzeba by to jednak wcześniej sprawdzić, a na razie do aparatu mają dostęp tylko? dziennikarze w tym kraju...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Nie wiem, czy używanie focus peeking w praktyce, ale to dość nieprecyzyjne narzędzie. Ze szkłami jaśniejszymi niż 2,8 a także tele nie ryzykowałbym używania i generalnie tam gdzie mam wyłączam. Precyzja to tylko dobra elektorniczna lupa (>x5, dobra - znaczy z 1:1, a nie jakiegoś VGA).
Na pewno jest bardziej precyzyjne, niż mój wzrok i szybsze, niż lupa. Poza tym można się wściec, jak powiększony obraz trzęsie się jak galareta. Lupa nadaję się tylko na statyw, ewentualnie obiektyw ze stabilizacją, chociaż i tak nadal telepie...